Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 29 augusti 2016

Trött efter intensiva dagar

11 intensiva dagar som hundvakt är nu slut. Igår åkte Elsa hem med sin matte. Dottern kom i fredagskväll och vilken glad och lycklig liten valp det blev när hon fick se sin matte igen.
Det har varit både roligt och jobbigt att passa henne. krävs mycket motion. Jag har gått en timmes promenad på förmiddagen och så mycket fint vi sett i naturen, min man har gått lite längre promenad på eftermiddagen. Valpen är väldigt "mammig" och går efter mig och runt mina ben hela tiden. Jag är så rädd för att ramla över henne. Kan säga att jag inte fått mycket gjort hemma de här dagarna, och idag är jag jättetrött så det blir en vilodag. Tvättmaskinen snurrar på för full, men den sköter sig ju själv. Den fina bollkryssen på första bilden fick jag av dottern som TACK för HJÄLPEN.

I går kunde jag lägga på mina trasmattor igen, det kändes högtidligt, (egentligen är hon rumsren, men en olycka händer så lätt)

Någon dag gick vi neråt sjön och vår gamla timmerstuga, som är i behov av renovering. Vi hittade både svamp och lingon i skogen.

Nästa dag promenerade vi åt andra hållet och hittade lite höstmotiv.

Soliga fina dagar har vi haft i veckan....har haft besök av många fina fjärilar på min buddleia. Jag tycker det är så fint med alla olika fjärilar som flyger runt i solen. Jag blir glad av dem.

Jag har en buske med amerikanska blåbär i trädgården. Och hjälp, så mycket bär det är på den i år. Vi festar på blåbär och grädde här och det är så gott. Dottern tog kort på några blåbär med sin mobil. Plommonträden dignar av plommon. De börjar mogna nu, så man får vara snabb att ta dem INNAN skatorna kommer. Äppel och päron är det också gott om, fast de är lite små i år.  Sitter just nu och äter några gråpäron. Äntligen kan jag börja skörda tomater från tunneln, sparar  även frön från tomaterna som jag ska så nästa år.

Idag har min man och jag bröllopsdag. 29 år har vi varit gifta och namnet på den bröllopsdagen är Plywood. Många barn har gått ut och in genom vår dörr. Våra fyra "egna"  som vi haft under hela uppväxten..därefter sex ensamkommande flyktingpojkar, men de känns också som "våra". Det känns så bra att kunna hjälpa dem som behöver hjälp.

Själv sitter jag och väntar på en röntgentid. Min läkare på Vårdcentralen sa att kön var två månader, ringde till röntgen och frågade om det fanns någon tid uppsatt för mig. Hon trodde inte jag skulle få en tid innan jul. Jag kan inte fatta att det kan vara så lång tid för vanlig röntgen. Nu blev jag besviken och det är så tröttsamt att ha ont. Bra att ha en läkare i släkten, får lite tips och råd av honom hur jag ska göra.


15 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin bild på familjen.
Alltid så trevligt att läsa din blogg, det händer något hela tiden. Elsa blev säkert bortskämd med så långa promenader, i vacker natur. Du måste ha många fjärilar som har så mycket blommor.
Hoppas att skatorna inte tar bären, men dom är ju kända för att stjäla allt dom ser.
Kram

Vform sa...

Grattis till bröllopsdagen!
Så fint foto du gjort på er och era kära barn!
Värdefullt att ha så stor familj!
Vi har också varit hundvakt i helgen ... och det är sant, inte får man mycket gjort med en liten rackare runt benen :)
OCH vilken rikedom i form av frukt och bär ni har!
Fina bilder du tar!
Kram och god fortsättning!
Hoppas du inte behöver vänta så länge på hjälp ... men så är det, tyvärr!

Evas Kvarnaro sa...

Grattis goa vän på eran 29 åriga bröllopsdag. Vilken fin bild på familjen.
Du Annelie har ett hjärta av guld, en stor eloge till dig som delar med av ditt hjärta.
När jag läser vad du sysslar med förstår jag att du blir trött emellanåt, hi hi hi ...
Jag känner väl också igen mig på allt som ska eller bör göras, ja du vi kvinnor . . . .
Helt galet att behöva vänta så länge, men måste du gå till ditt landsting?
Kan du inte kolla om andra sjukhus har tid för dig för jag kallar det för omänskligt väntande.
Att vara valpvakt kräver att vara pigg med en himla bra 'kondis', man är det gärna men inte för ofta, *fniss* . . .
Sköt om dig, har saknat dig men nu ska jag åter hänga med på bloggen.

Kramar/ Eva

Evas Pyssel sa...

Grattis till er på bröllopsdagen. Hoppas det blir lite firande så du får något annat att tänka på. Inte roligt att ha ont och behöva vänta att få hjälp. Jag vet inte hur det blivit med sjukvården. Det är problem överallt och tidningarna fylls av reportage om det. Hela avdelningen i Oskarshamn där Tommy låg i vintras läggs ner. Tillfälligt säger de, men ..... Jag skulle också kolla om att få hjälp på ett annat sjukhus. Köerna kan ju vara olika långa.
Så roligt att du haft valpen hos dig. Blir du inte sugen på en egen hund igen ? Visst är de runt benen på en, även en femtonårig gammelman är det.
Vilken fin bild på hela er stora familj. Jag beundrar er för er stora värme och generositet med er uppgift. Kan vara tufft ibland men också fullt med kärlek.
Kram till dig Eva

Lilian Wahlqvist sa...

Grattis på bröllopsdagen! Vilket fint gäng ni har omkring er!
Allt gott önskas er! Kramar!

Monica sa...

Först och främst: Grattis på bröllopsdagen, säger jag här också, har ju redan grattat på Facebook! Fin bild av hela er jättefamilj!
Jag förstår mycket väl att det är jobbigt att passa en liten valp! Dom har ju en väldig energi, så man får se upp med vad dom gör hela tiden...Men det är såklart roligt också och man kommer ut på promenader...
Det är verkligen otroligt att du ska behöva vänta så länge på röntgentid! Jag säger som de andra: Prova ett annat sjukhus?
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

Grattis på bröllopsdagen! Jag och Åke hann med att fira guldbröllop och det är jag tacksam över att vi fick uppleva innan han lämnade mig.
Hoppas att de snabbar på så att du kan få den där röntgenundersökningen gjord. Här verkar det inte alls vara så lång kötid just för röntgen. Får man en remiss dit brukar det bara ta några dagar innan kallelsen kommer.
Ha en skön fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

ulla laiho sa...

Grattis på bröllopsdagen! Vilket fint collage på familjen.

Visst är det en härlig skördetid. Jag var på en promenad i samhället i förmiddags och äppelträden i trädgårdarna är överfulla med frukt och gräsmattorna täckta.

Det är hemskt att du ska behöva vänta så länge på en tid för röntgen. Jag tycker som övriga att du prova någon annan enhet. Det finns ju många privata aktörer på vårdcentraler och sjukhus, t.ex. här har vi Legevisitten och Aleris - det finns kanske fler på andra orter.

Var rädd om dig!
Ulla

Nette Cecilia sa...

Grattis på er bröllopsdag .Tänk så fina skördar ni får här kommer det inga bär på buskarna och inte heller några äpplen .Plommonen vid stugan hinner inte bli färdiga så länge vi far dit .Kramen Nette

Hantverkarglädje sa...

Grattis på bröllopsdagen. Märks att ni strävar åt samma håll då ni både haft glädje och varit till glädje för alla era barn. All lycka till er.

Felix sa...

Grattis på bröllopsdagen! Åren rullar på och vi firar 35 år nästa år...

Vilken tur att det gick bra för sonen när de krockade med älgen. Av bilen att döma hade det kunnat gå värre...

Felix hälsar och tackar för gratulationerna! ;-)

Elisabet

Lisa i byn sa...

Ännu en gång, Grattis till er båda <3
Förstår att M uppskattar er hjälp med lilla Elsa. Saknar du inte henne nu?
Härligt sensommar väder som vi nu har fått, gäller att njuta.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Gratulerar till Plywood (vilken benämning......rolig nästan, men bara nästan)bröllop! Och låt det bli många fler lyckliga år!

Den lille valpen har åkt hem, men känns inte det ensamt nu? Nä, kanske inte det, nej! Lite skönt också.

Härligt med promenader, hoppas att det kändes bra i hela dig.

Men du, vårdgarantin på 3 månader, gäller inte den vid röntgen? Stå på dig, jag kan inte förstå hur vår sjukvård klappar ihop både här och där, det är osannolikt.

Kramar
Aggie

Rost och rädisor sa...

Grattis till 29 år!
Ang röntgen har det ju talats en del om hur de saknar utbildad personal, men man tycker de borde ha löst det på mer än ett år. Håller inte vårdgarantin har du rätt till att få uppkollat om kön är kortare nån annanstans. Säger som Agneta STÅ PÅ DIG!

Har du verkligen bara en blåbärsbuske... det krävs ju två för att de ska pollinera varandra. Pollineras de kanske med hjälp av vilda också...

Fina bilder och fina omgivningar du bor i. Ett riktigt paradis!
Allt gott
/Anette

Bibbis blandning sa...

Vilket fint kort av er och alla barn. Jag tycker det är fantastiskt att ni tagit till er så många. Jag är själv adopterad och jag kan ju inte ens tänka mig en tillvaro utan mina adoptivföräldrar.
Jag tycker att ni är fantastiska. Kram till er.