Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 6 augusti 2016

Full rulle när Elsa hälsar på

Den här sommaren har vi fått en ny familjemedlem att bekanta oss med. Det är vår dotter som har köpt en hund. Rasen är en australian shepherd. Första gången vi träffade Elsa var i midsommarhelgen, då var hon knappt 9 veckor, vi har träffat henne lite nu och då under sommaren och hon växer för varje gång. Ett riktigt energiknippe (fast det är väl de flesta valpar) Egentligen känner jag att jag är för gammal för att ha hundvalp igen, (det känns väl så när man inte är riktigt piggelin i kroppen) det är mycket jobb, men det blir så att vi får ta hand om valpen när dottern ska ut på storövningar med regementet. Tur att syrran bor granne med oss och också har hund så vi kan hjälpas åt. Och så får min man står för långpromenaderna. Det är ju roligt också med en hund i huset, det ger glädje och mys.

Vår första träff med Elsa i midsommarhelgen.

Den lilla hunden får vara med om mycket och mycket ska hon lära sig.

Här är hon vid sjön och badar med syrrans hund Zingo. Zingo undervisar henne. Tyvärr gillar Elsa att hoppa ner i vår damm bland guld och Koi fiskar. Något jag inte tycker om.

Hon har varit med och fiskat kräftor. Första kvällen satte hon ner nosen i hinken och fick sig ett litet nyp av en kräfta, på bilden håller hon sig lite på avstånd. När hon och hennes matte gått hem från sjön har de plockat en massa svamp med sig hem.

Elsa var med oss på semester i Stockholm och till släktingarna i Dalarna. Här ligger hon och spanar från bryggan..

Att njuta av att få ligga på gräsmattan är också skönt. Att lukta på alla mina blommor i trädgården och att smaka lite på dem också. Hon plockar hallon och svarta vinbär direkt från buskarna. och omogna plommon fast de smakar nog inte lika gott.

 Ibland är vi taskiga mot Elsa, men när hon är olydig och inte kommer när vi ropar på henne få vi stänga in henne på altanen. Och nu har matte gått ut på gräsmattan och Elsa fick inte följa med. Hur orättvist som helst.
Men när man får så här mycket till kvällsmat blir man glad igen. Nej, då, vi fyllde bara på burken med mat ...hon är inte glupsk utan äter lite dåligt.
Efter en dag med en massa bus blir man trött, då är det skönt att somna i soffan med huvudet på kudden. 

Nu har dottern och Elsa varit hemma ett par dagar. Idag var det dags att åka hem. På måndag är semestern slut. På förmiddagen var de ner till Zingo och busade en rejäl stund. De sa "hej då" till varandra.

Bäst att ta det säkra före det osäkra och sätta sig vid mattes packning så hon inte glömmer att jag ska följa med hem.

7 kommentarer:

Monica sa...

Vilken söt och pigg hund ni har fått in i familjen!
Ja, det är nog jobbigt att få en ny valp i huset, men det finns ju ställen, som tar hand om hundar, där kan man ju köpa en vuxen hund!
Den sista bilden, där hon sitter vid mattes bagage, är för söt!
Kram till dig!
Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Nämen, vilken otroligt söt valpis! Så ullig och så go....man bara smälter ju. Bra att din man kan gå långa promenader med henne för dom vill väl röra sig mycket, eller hur? När hon står vid staketet och tittar efter matte är hon ju för söt. Hon ser väldigt pigg och alert ut, vilka ögon. Valp skulle man ju vilja ha en jämt. Jag minns att det är ett passande när dom ska ut osv men i alla fall!
Tråkig att höra att du har ont. Men nu är väl snart semestrarna slut så att ordinarie läkare är tillbaka igen så du kan få lite hjälp. Det är inte alls det minsta trevligt att ha ont.
Kramar
Aggie

Lisa i byn sa...

Så mysigt ni har haft det.
Kan undra om "M" s Elsa också är en Elsa-yrväder, som vår Elsa.
Kram

Rost och rädisor sa...

Det här inlägget skulle kunna hetat Sommaren med Elsa. Så mysig hon är och så kul hon har det. Roligt att få veta rasen. Visade henne på IG för mannen. Han hade inte heller sett den rasen tidigare.
Allt gott
/Anette

Vform sa...

Med en hund i huset är det väl aldrig lugnt :)
Vi har inte hund, men mellansonen har två lapphundar (kanske de är gråhundar) Sigge och Selma, som är med honom i jakten! Dom klarar sig själv så vi behöver inte agera vakter! Äldste sonen och hans familj har en liten pigg dvärgschnautzer, Nitro, som ibland hälsar på! En sådan skulle jag kunna tänkas ha ... men nej, tror inte det :)
Annars finns katter i allas hem!
Barnbarnen bor inte långt ifrån oss, och vår sommarstuga ligger endast tio minuters bilväg hemifrån! Den är mina föräldrars sommarhus som jag och min man nu huserar i sen några år tillbaka! Mor och far har nu varit borta i många år!
Ps: Jo, fiskar fick vi på spöna, små löjor och abborrar, som dock åkte tillbaka i sjön ;)
God fortsättning till dig ... du har så många projekt runt dig och håller på med så mycket ... duktig, hur orkar du!?
KRAM, va rädd om dig!
/Vivan

Evas Pyssel sa...

Vilket trevligt inlägg om hunden Elsa. Det var roligt att läsa. Hon verkar vara en riktig myshund. Valpar är ju som de är, men de växer ju till sig.
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Så otroligt söt Elsa är. Det är underbart med djur. De ger så mycket kärlek och glädje.