Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 7 november 2016

Intensiv helg....

Ja, som vanligt så är dagarna och helgerna uppbokade...speciellt när dottern kommer hem, då är det mycket vi behöver hjälp med...och hon är som vanligt alltid hjälpsam och mycket blir gjort.

Den här gången kom hon hem på Torsdag eftermiddag, då var det faktiskt riktigt lugnt...Hennes kusiner var hem till oss på kvällen och fikade, kladdkaka med dumlekolor i...och lite annat gott fikabröd.

Fredag...
På fredagen var det dags att köra våra lamm till ett slakteri i Skåne. Vi hade lånat ett släp av sonens flickvän. När min man kom hem från arbetet kl 7:00 på morgonen var kaffet färdigbryggt åt honom och när det var uppdrucket började dottern och min man att försöka fånga in lammen, det tog ca 1,5 timme sedan var alla 18 lammen på plats i hästsläpet. Och de började sin resa till Glimåkra i Skåne. Nu finns det bara två lamm kvar i hagen, de ska vi slakta själva och fylla upp med lite kött i frysen,

När vi ändå hade lånat släpet passade de på att åka och köpa en ny bagge, den går bland tackorna nu. Han är inte så stor, föddes i maj. Så nu hoppas vi få nya små lamm till våren. det är det svarta fåret på bilden som är baggen.

Förra veckan och helgen som var har min servicegrupp haft hand om städning och servering på de olika samlingarna i vår kyrka. På fredag kvällen var det Musikcafé i kyrkan så vi var där och bredde smörgåsar/kokade kaffe m.m.

 Då laddade dottern bössan och sköt ett rådjur.

Lördag...

Då åt vi gemensam middag med min mamma och min syster med familj, vår äldste son var också hemma, Yngste sonen arbetade och mellansonen var inte sugen på att komma hem. Vi hade knytkalas. Jag kokade en gryta på fläskytterfilé, champinjoner, broccoli, ädelostsås. Supergott. Så hade vi potatis och sallad till. Plus en Jansson gjord på kålrabbi till oss som inte äter potatis.

Till efterrätt var det tårta, äppelkaka blåbär och grädde. Vi firade vår dotter (en månad för tidigt) men hon är inte ledig då. Ska ut på uppdrag med regementet och försvara vårt land, hela december och hela januari månad. Då ska hennes hund vara hos oss. Fast hon får vara på hunddagis tre dagar i veckan, annars kör hon slut på oss). Klart att Zingo och Elsa måste få slicka visparna med grädde på. Är det kalas så är det.

                                       
På förmiddagen hjälptes vi (inte jag) åt att ta in fiskarna från dammen. Det är alldeles för kallt för dem ute nu. Vi hade inte så bra fiskelycka, två fiskar blev kvar i dammen, de gömde sig, och idag var det is på vattnet...men innan dottern körde hem idag, slog hon sönder isen och lyckades fånga dem i hoven. Så nu är alla fiskar i sitt vinterboende i garaget. Mormor lånade ju tanken ett tag och hade vatten i, men nu har vattnet kommit tillbaka i hennes brunn.

Söndag..

Ja, då hade vi servering i kyrkan igen och på kvällen, ja, då skulle rådjuret styckas..Inte mycket söndagsvila här.
Idag har det också varit fullt upp. Men imorgon ska jag ta det lugnt, för jag hoppas kunna följa med och simma på kvällen. Och det funkar inte om jag är för aktiv på dagen.  Om inte annat så finns det varmvattenbassäng och bubbelpool.

13 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Ha ha ha . . . kul bild med vovvarna som slickar vispen, klart att de gillar sånt.
Du är inte dålig Annelie, vilken fart på dig i helgen och kanske alla andra helger.
Tur ungdomen kommer hem och 'sätter fart' på dig . . . eller rättare hjälper med sådant man inte alltid själv kan. Jag gjorde absolut ingenting mer än det allra viktigaste,
ingen sätter fart på mig i november, visserligen kom Maria och killarna i lördags en stund, men jag vill att de ska krypa upp i famnen och att man kan mysa i soffan tillsammans, tyvärr är den tiden förbi. En kram eller flera får man förvisso men jag vill mera men inte killar i ålder 15 - 17 - 19 år, fniss suck . . .

Lamm är både fina mysiga och 'goda', vi åt lamm i dag som jag gjorde i lergryta.
Helg maten var ytterst enkel men till veckan blir det lite mera *söndagsmat*.
Gör du gratäng på kålrabbi ? Alltså en med ansjovis i ? Har aldrig gjort det.

Nä jag blir så trött när jag läser hur mycket du gjort i helgen, tror jag lägger mig och vilar. Då kanske du haft en vilodag idag ?
Sköt om dig/ Eva

Monica sa...

Ja, som vanligt har du fullt upp! Men er dotter är ju väldigt driftig och duktig och henne har ni stor glädje av!
Hoppas nu att du får en lugn dag i morgon så att du kan simma på kvällen! Annars låter det ju skönt med varmvatten och bubbelpool...
Kram till dig!
Monica

Lisa i byn sa...

Som vanligt fullt ös hemma hos er.
Kul när det händer något.
Kram

Lilian Wahlqvist sa...

Ja, nu hoppas jag att du får en skön avkoppling i badhuset! Kram!

Polargrevinnan sa...

Jag har suttit och läst några av dina senaste inlägg. Det är full rulle hos dig. Med tanke på din höft så kanske du ska ta det lite lugnt.
Att gå med värk är jobbigt. Jag vet. Tur att det finns piller.

Jag hade en period i mitt liv då jag gick och drömde om hus på landet
och en liten plätt att ha några får. Två bikupor skulle det också vara.
Men det blev aldrig så. Jag kom att tänka på mina drömmar när jag läste om
dina får. Jag gillar lammkött. Vi brukar köpa lamm och lägga i frysen, men sist hade visst djuret haft det för bra. Det var så mycket fett. Nu köper
vi rådjur av en jägare ute på öarna.

De där mössorna du stickat var så söta. En undran - när hinner du allt.
Jag känner mig så lat. Kanske får man det när man är 85, vilket jag fyller
i januari.

Vi har fått vinter tidigt här i Mälardalen. Tyvärr blir det fort slaskigt om inte det är frysgrader och det får det gärna vara - så där 5-6 grader räcker.
Nu har jag börjat berätta i bloggen om kryssningen. det var 20 - 25 grader
inte så varmt som mitt i sommaren.
Ha det så bra.
Kram Viola

UlricaA sa...

Vilken helg! full fart!

Evas Pyssel sa...

Oj vad ruschigt du har haft det i helgen. Jag kan sakna sådant hos mig. Här var alltid full rulle förr. Nu är det lugnt. Men på söndag Fars dag kommer nästan hela skaran hem . Det ska bli jättekul. Far ska laga älggryta för det är han bäst på.
Vilket gäng får ni har haft. Det måste vara roligt. De är så mysiga. Tur att dottern räddade fiskarna. Vintern kom verkligen i all hast. Vi räddade pelargonerna i grevens tid. Och löven hann bli bortkörda. Jag är inte så glad åt den här tiden, mest för halkan. Man får ta det försiktigt .
Ha det fint. Kram Eva

Hantverkarglädje sa...

Vilken tuff dotter ni har som klarar använda bössa och dessutom pricka rätt. För några år sen fanns endast enstaka rådjur här så de syntes aldrig, nu har de faktiskt blivit fler så vi kan lyckas se någon på väg till sommarstugan. Vet inte om de ens får jaga dem här ännu.
Ser att ni har full rulle hos er men jag tycker nog att då mår man som bäst. För länge lata dagar är aldrig bra säger jag som blev sjukpensionär för rätt länge sen och testat på detta för att hålla en dålig rygg i skick.
Ha en bra dag.

Ingrid sa...

Du har verkligen fullt upp, men så är det ju när man är mitt i livet med familj och djur som ska tas om hand. Så bra att dottern kan vara lite behjälplig med lammen och dessutom ordna hem rådjurskött. Det blir ett gott tillskott i frysen.
Ha en skön fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Hjälp inte ska ni väl redan hugga granen !? utan bara 'markera' granen då eller ?
Vi ska bara ha våran 'rumsgran' till julgran, den är tillräckligt stor för det.
Ut i skog och mark är skönt - ja när man väl är där - men innan suckar jag oxå, hi hi
Trevlig helg, kram/ Eva

Bibbis blandning sa...

Här händer det som vanligt en hel massa olika saker.
skönt att läsa händelserika bloggar när man själv står stilla och stampar på samma ställe.
Jag hoppas dock att du inte glömmer bort att vila mellan varven. Luta dig tillbaka och vippa med tårna.

Rost och rädisor sa...

Ja, det är alltid nåt att pyssla med när man bor på landet och särskilt om man har djur. Dottern verkar vara en rådig tjej som fixar det mesta!
Kram
/Anette

Blogger sa...

BlueHost is the best hosting provider for any hosting services you might require.