Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 1 november 2016

November

Idag var det dags igen att byta månadsbild, tänk vad fort en månad går, tycker inte det är längesedan jag bytte till Oktober månadsbild. Och visst stämde den här bilden bra på förmiddagen hos mig, det var grått och disigt och ett paraply var inte dumt att ha till hands.
Said och jag gick till grannen för att sälja lotter som han fått på fotbollsträningen. Pengarna går till att sponsra laget. Och fina vinster var det. Jag köpte två lotter, men hade ingen tur med mig.

Det har varit varierande väder hela veckan. En natt kom den första frosten, vi hade 3,5 minus. då såg rosen ut så här på morgonen.
 Jag tycker den är vacker fast den ser lite frusen ut..
På söndagen hade vi ett härligt höstväder, då tittade lilla solen fram igen, då såg samma ros ut så här.
På eftermiddagen åkte jag och min man ut till skogen och hämtade lite granris. Till att täcka rosorna med och till att göra en granbock. Blir nog bara en gjord i år, tror jag.

I går hade jag problem med datorn, vet inte vad som hänt, alla genvägar var borta, allting var på engelska, fanns inga å, ä eller ö på tangentbordet. Hopplöst läge. Och jag är urdålig på engelska. Och min man höll på med löven i trädgården. När han var klar med det hade han fullt upp med annat. (ja, alla löven är inte uppe än, men en liten bit har vi kommit)

Då kom jag på att min syster pojke är duktig på datorer, så jag lånade honom en stund på kvällen (ingen av mina var ju hemma). Han fixade datorn på 10 minuter. Jag frågade vad han hade gjort så den fungerade igen. Ingenting, svarar han, jag bara startade om den. Men det tror jag inte på, för jag har startat om datorn 5 ggr men samma fel fanns kvar när jag startade upp den igen.

Som tack för hjälpen körde jag honom till Tingsryd idag, han skulle åka bussen därifrån till Växjö och gå på teori på körskolan. Said åkte med till gymmet och jag gick in och hämtade ut ny smärtstillande medicin som läkaren skrivit ut till mig idag. (Fast jag tar nog bara till den i nödfall, den verkar vara väldigt stark, och biverkningarna var inte så roliga)


När jag körde hem var det så fin solnedgång. Var bara tvungen att stanna och gå ut och fota med mobilen.

11 kommentarer:

Helena sa...

Precis samma månadsbilder har jag, dom är så fina och jag kommer ihåg dom från barnskolan. Min börjar bli lite sliten på baksidan.
Så fina bilder på rosen, den ser lite frusen ut, men klarar sig nog ett tag till.
Hoppas Said får sålt många lotter, det är väl en viktig inkomst för fotbollslaget.
Haha ungdom som hjälper till med datorn trollar, för plötsligt går den utan att man förstår det. Dom har ofta för bråttom för att visa vad dom gjord. Bra att den fungerar igen.
Ônskar dig en fin vecka, och att nya tabletterna hjälper.
Kramar
Helena

Lisa i byn sa...

Jag ringer till Christian då jag har problem med datorn. Han fixar problemet via telefonen, tryck där och där och startar du om datorn.
De är bra att ha, våra ungdomar!
Underbara naturbilder. Kram

Evas Pyssel sa...

Inte dumt att ha ungdomar i närheten när dator eller mobil krånglar. Vad är det med oss som inte hänger med ??????Jag har fortfarande inte fått tillbaka min gamla blogglista. Det är väldiga diskussioner inne på Bloggers forum. Man kan undra vad de gjort ?Jag lägger själv till de bloggar jag kommer ihåg . Inte heller här är löven uppsamlade. Tommy använder blåsen så det ligger stora högar i trädgården, men så har ju inte alla löv fallit ner än, så han får börja om och om igen.Det kom lite snöblandat idag, och jag trivs inte särskilt bra med det redan. Hoppas att november går fort så det blir advent med alla ljus.
Ha det gott.
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Vet du, jag tycker nästan rosen är finast när den är frusen, jag vet inte varför, men det är sådana ytterligheter så jag blir så där förtjust.

Så fin din blogg blivit, jättesnygg, du har ändrat, eller hur?

När datorn hänger upp sig blir man inte glad, inte det allra minsta. Det är frustrerande när man liksom inte rår på det och engelskt/amerikanskt tangentborg är man ju inte van vid. Bra att det ordnade till sig.

Idag skiner solen här och det stormar, men huvudsaken är att det är ljust!

Dom månadsbilderna hade jag i vårt badrum när vi bodde i storstan och jag bytte var månad. Jag har dom kvar här och fast vårt badrum är minst dubbelt så stort så finns det ingen plats att ha den där ramen! Ibland är det konstigt. Jag älskar dom bilderna. Får nog plocka fram dom och sätta upp dom här på skrivbordet!

Ha det så gott och hoppas att dom nya pillren hjälper. Numera tror jag att det är så att man skriver upp varenda upptänklig biverkning för att gardera sig, framför allt i USA där alla stämmer alla hela tiden......

Kramar

Lilian Wahlqvist sa...

Så bra att du påminde mig! Här har snön kommit och jag har inte skyddat varken vinranka eller ros. Fina bilder tar du, återigen! Kram!

Ingrid sa...

Det är väldigt praktiskt att ha ungdomar i närheten som kan hjälpa till när datorn krånglar. Mitt äldsta barnbarn har t o m tagit jobb hos Hemfixarna där man kan beställa hem en kille/tjej som kommer hem och fixar datorproblem. Men mormor slipper betala!!
Din solnedgångsbild är jättefin!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Så fin den frusna rosen är och så fantastiskt att den klarade frosten och ser nyutslagen ut när det blev varmare!
Ja, det är bra att ha barnen till hjälp när datorn krånglar! T.o.m. barnbarnen kan bättre än jag...
Ta du dina smärtstillande tabletter, De där varningarna för biverkningar är alltid överdrivna!
Kram till dig, Monica

Hantverkarglädje sa...

Lite trevligt i alla fall att det är november när du har så vacker månadsbild att titta på. Helt ljuvlig var den måste jag säga. Det här med kölden och mörkret vill man nog förtränga. Känns som om mörkret och kölden blir bara värre ju äldre man blir, inte konstigt att så många människor drar söderut under vintern.
Tack och lov är det full rulle med ett och annat fram till julen men efter det skulle jag gärna gå i idé ett par månader.Just nu har jag faktiskt lite bråttom med hantverkandet och detta är ju bara roligt. Ha en skön kväll.

Evas Kvarnaro sa...

Känner igen den som 'skolplansch', tycker alla månaderna har så vackra bilder.
Idag kom första blötsnön, inte kul när det ska slabba, men det är väntat.
Barnbarn i Norrahammar fick rejält så de kunde åka pulka, kul för dem.
Ungdomar är jätte duktiga på datorer, jag också fått hjälp av dem och man blir dem evigt tacksam.
Var försiktig med värktabletter även om de behövs, de kan vara både himmel och helvete.
Två underbara solnedgångar, man bara njuter.
Sköt om dig/ Eva

Eva Trillian sa...

Ibland tror jag att datortekniken helt enkelt sköter sig bättre när personer på under 30 är i närheten ;)
Vilken vacker solnedgång - jag förstår varför du stannade och fotade :) Tack för det!
Önskar dig en fin Allhelgonahelg!

Vform sa...

Ja tänk att vi redan har november ... får snart vänta in julen och efter det är det 'vår' ... nåja ännu ska vi väl nog ha vinter och kallt!
På tal om kallt ... vi hade 10 minusgrader i morse! Sol, men ingen snö ännu!
Fantastiska bilder av rosorna och även solnedgången!
Önskar dig en fridfull Allahelgonshelg och tack för alla hälsningar!
KRAM Vivan