Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 14 november 2016

Vår vackra natur

Kan man annat än njuta av vår fina natur....den här helgen har varit helt sagolikt vacker. Vi har ingen snö men helgen har bjudit på vacker rimfrost och kalla nätter och dagar. Men då trivs jag.

På lördagmorgonen körde jag  en av killarna till bussen i Tingsryd, när jag körde hem sken solen på träden och som vanligt var jag bara tvungen att ut och fota med min mobil.

Fotona är tagna på samma ställe som solnedgången jag visade för några inlägg tillbaka sedan.

I helgen har vi varit i skogen och letat efter julgran...vi har märkt upp några stycken med en blå klädnypa, (om min syster tittar in här så vet hon nu att de med blå nypa är våra) Utegranen tog vi med oss hem, det är ju snart advent och då ska granen lysa...de andra ljusslingorna har jag redan tänt, faktiskt, det är så mörkt här ute på landet.


När vi letade gran tog vi en promenad ner till sjön och där låg båten fastfrusen i isen, båten var också full med vatten som frusit till is. Blir det töväder får vi nog prioritera att få upp båten.

Honungsrosen.

 I tisdags gjorde jag min granbock, jag skulle ju bara göra en men det blev två, en liten också. För visst måste min mamma ha en bock också. men tjo flöjt, vad ont jag hade i höften sen på kvällen. Upp och ner är inte så bra!!! (alltså jag stod inte upp och ner och gjorde bocken utan att böja sig upp och ner var inte bra). På bilden saknas de röda sidenbanden, men nu är även de på plats.

I helgen har min man satt upp fågelbordet så nu har vi många matgäster där ute också, och så har vi slaktat två lamm. Styckat och fryst in. Jag kokade en rullsylta också, den har jag packat ner i frysen idag.

Förra måndagen uppdaterade jag min dator, men efter det har det bara varit krångel.  Efter uppdateringen kom jag inte ut på internet igen. Jag ringde min datakille (syrrans pojke) han kom och tittade men kunde inte lösa fallet. Har suttit med laptopen hela veckan, men det är så liten skärm. Min man har försökt både det ena och det andra. I helgen började han och dottern att chatta med en supporter på AVG (en mycket trevlig person). Han tog över kontrollen av min dator och fixade felet som var på AVG. Det tog ju en stund och under tiden satt han och chattade med oss,

Och ikväll precis när jag och min man skulle äta middag, fick jag syn på supermånen på himlen. Var bara tvungen att gå ut och fota den. Svårt att fotografera i mörker tycker jag. Men den här bilden blev jag nöjd med. Den där månen kunde jag sått länge och beundrat....men då hade maten svalnat.

13 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Här har varit mulet och dimmigt, ingen sol ingen måne. Tur för er med fint väder.
Men aj aj båten måste upp, man blev väl överraskad av den tidiga vintern.
Må väl/ Eva

Monica sa...

Ja, naturen är verkligen vacker och inte blir det sämre med rimfrost och sol! Så vackra bilder du tagit! Du måste ha en jättebra mobilkamera och sen är du ju, som jag sagt, en duktig fotograf!
Här har jag inte satt upp några ljusslingor än, brukar vänta till 1:a advent.
Ha det så bra, kram, Monica

Helena sa...

Stackars båt, den måste ni rädda. men ni har säkert full kontroll.
Det är trevligt att datahjälpen var artig och kunde lösa problemet.
Vilka fina bockar och vad snäll du är som ger en till din mamma. Ser knepigt ut att göra dom, men du har väl gjort många och kan knepen.
Ha en fin vintervecka.
Kram
Helena

Lisa i byn sa...

Jag missade månen igår kväll. Då jag gick ut så var det igenmulet och smådugg.
Ja, vi hade en fantastisk helg.
Kram

Ingrid sa...

AVG är lite lurigt! Min dator funkade inte sedan de gjort en uppdatering och det slutade med att jag avinstallerade programmet och gjorde en återställning. Nu har jag ett säkerhetsprogram som heter Bullgard och det fungerar än så länge tillfredsställande.
Ännu har jag inte tagit fram några ljusslingor. Det väntar jag med till advent. Här är så väl upplyst så behovet känns inte så stort, men visst är det mysigt med lite extra belysning i alla fall.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

Lilian Wahlqvist sa...

Tack för alla fina bilder! Månen fick vi aldrig se hos oss, men nu får ni nog loss er båt ... Kram från Lilian.

Hantverkarglädje sa...

Ja riktigt vackert har du där,t.o.m. månbilden blev ju så bra. Nog är våra årstider här uppe en tjusning i sig och ändå gnäller vi ibland när det är kallt. Lite väl länge med köld och mörker under vintern men nog skulle man även bli less på evig sommar. Just det där att få ta foton med olika skiftningar av ljuset är ju en förmån här i de nordiska länderna.
Just nu får vi blötsnö med stora luddiga flingor, harmar lite att det är mörkt ute då det brukar vara så juligt när det snöar. Ha en skön kväll.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina bilder och månen är fantastisk! Man kan faktiskt se den lite här ikväll också. Vi hade väldigt dimmigt i morse men sen blev det fint.
Du har så fina bilder och du är få flitig med allting, förstår inte att du orkar när du dessutom har så ont!
Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

Nu gick det bra! Har jag kanske hamnat i det där datatrasslet när jag försökte kommentera ditt förra inlägg. Jag gör inte om den kommentaren för du vet säkert ungefär vad jag skrev ändå! KRamar

Eva Trillian sa...

Sv: klart jag vill:) - det gör jag också - men det är inte alltid jag kommenterar (lathet?tidsbrist? Absolut inte ointresse!)!
Vackra bilder! Frost. Kallt men vackert :)
Och visst var månen häftig - man kunde verkligen ha stått länge och tittat ... vilket jag gjorde, men jag kunde ha stått ännu längre - om inte kylan smugit in i stövlarna! ;)
Ha det gott!

Evas Pyssel sa...

Det är superbilder du visar oss. Det har verkligen varit underbara dagar, men inte idag. Så jättegrått och trist.och nästan all snö har smält. Då får man göra nåt kul istället.
Tur att du har personer som kan hjälpa dig med datatrassel. Man blir helt ställd när det börjar krångla.
Nästa vecka har vi vår basar. Det är fullt upp med förberedelser. Hoppas att vädret blir hyfsat för vi har numera en del utomhus. Inne ska vi ha ett loppislotteri. det är ju lite trendigt. Vi har rotat i våra skåp och lådor och fått ihop så det kan bli vinst på varje lott. Spännande att se hur det bemöts.
ha det fint. Kram Eva

Madelen sa...

Hej!
Jag såg dina fina tröjor i ett annat blogginlägg som du stickat. Jag undrar om du skulle vara intresserad av att sticka en tröja till mitt barn mot betalning givetvis och mot att jag betalar garden. Du får gärna höra av dig till mig och ge ett prisförslag på arbetet. Barntröjan ska då vara i storlek 90. Du kan maila till larsson9111@hotmail.com
Tack på förhand, Madelen.

Bibbis blandning sa...

Oh ja visst är det vackert med rimfrost. Ibland känns det som om man färdas mitt i ett julkort.
Här har vi ingen rimfrost bara blöta och mörker. Men det ska väl ta sig vartefter tiden går. Lite snö vill jag ha så det blir ljust och fint igen.
Dina bockar är så fina. Så klart lilla mamsen också ska ha en bock till jul. Hon blir nog jätteglad för den.
Men försök att vara rädd om dig och ta inte i för mycket.