Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 21 september 2018

Full fart

Ja, förra helgen var det full fart, trots att vi kom igång lite sent på dagen.
Vi hade planerat en dag i trädgården och alla skulle hjälpa till. Det hade lovats soligt och varmt väder, men vad händer, jo, det regnar fram till kl 15:00, så typiskt. Då blir man lite smått irriterad.
Said hjälpte mig på fredagskvällen (han skulle titta på fotboll på lördagen), vi bar in växter i garaget och bar ner cementfat i källaren (jag var arbetsledare och han gick i trappor)

 På lördag förmiddag mellan regnskurarna höll min man och dotter på med hönsgården. Lekstugan som min man byggt om till hönshus kördes in i hagen med traktorn. (kortet är taget genom mitt sovrumsfönster, för jag vill inte gå ut när det regnar)

Nu är den gamla tunneln och ställningen riven och de har lagt nät över hela hönsgården....Så fort traktorn lämnade hagen blev hönorna nyfikna och kom fram och inspekterade sitt nya hus.


Vi provade min födelsedagspresent, gasolgrillen, och den står på altanen så det gjorde inget att det regnade.
Grillmästare idag var Habib och Rahmatullah. Duktiga killar. Vi grillade flintastek, rådjur och revben från lamm. Blev väldigt gott. Vi hann även med eftermiddagskaffet innan det slutade regna. Men sen satte vi igång. Klippte ner växter, grävde upp dahlior, tog hand om trädgårdslandet och växthuset. Varenda sak som blev klar kändes så skönt. (och jag var mest arbetsledare, börjar bli bra på det nu. Fast ibland tar tålamodet slut och jag gör det själv, vilket jag får lida för)

Nu är min chili färdigtorkad och jag körde den i mixern igår, burken blev välfylld. Blir gott till att krydda middagarna med framöver.

 Min systerdotter har fyllt år och även flyttat till egen lägenhet. Vi var bjudna till henne på kalas i söndags.Hon hade gjort en marängtårta...jättegod och hennes lägenhet var mycket fin.

Något jag saknar just nu är att jag inte orkar gå så långt och framför allt inte på ojämnt underlag. Så att ge mig ut i skogen och leta svamp eller att fotografera är något jag verkligen saknar. Jag känner en ung tjej (24 år) som är fantastiskt duktig på olika svampar (jag har stickat tröjor till hennes tre barn). I söndags överlämnade hennes mamma tre burkar med svamp som tjejen plockat till mig. Vilken överraskning och jag blev så glad.

Har en facebook vän i Linneryd som har ett valnötsträd i sin trädgård. Jag har tiggt till mig  några "nötter" i går fick jag hemleverans, mycket tacksam. Så nu är nötterna planterade och jag hoppas att de gror. I vilket fall som helst så är det roligt att försöka. Ska nog låta dottern få en kruka med sig hem, hon är expert på att få allting att växa.

Önskar er alla en trevlig Helg!

11 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Så trevligt ni haft det och vilken bra arbetsledare du är! Trevlig helg! Kram!

Helena sa...

Du är nog en duktig, och sträng arbetsledare.

Lisa i byn sa...

Oj, har ni redan grävt upp daliorna? De som nu blommar som finast, iallafall hos mig.
Men så härligt då alla hjälps åt med arbetet. En kul familjegrej.
Trevlig helg! Kram

Ingrid sa...

Så bra att du kan delegera och få hjälp med både det ena och det andra. Ha nu en fin fortsättning på hösten!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Att vara arbetsledare är en viktig syssla! Tyvärr har jag inte så många att arbetsleda... Skönt att ni fick gjort så mycket trots regnet!
Är det konserverad svamp du fick?
Ha en fin helg, kram, Monica

sjusoverskan sa...

Oj, vad ni har jobbat i trädgården! Jag har i alla fall kört in veden innan regnet och stormen kom! Så skönt!
Kram Inger

Bibbis blandning sa...

Du behöver minsann inte kuta runt i skog och mark och fota för du har ju alltid så mycket hemmavid som är roligt att se. Så fint det blev åt hönsen. Nu ska dom väl få vara ifred.
Så bussigt att ge dig svamp när du inte kan plocka själv. Men du vet ju hur det är, som man sår får man skörda. Fint.
Jag tycker du är duktig som hänger med i svängarna trots svår värk.
Ha det så bra som du bara kan och vila dig mycket.

Hantverkarglädje sa...

Kan förstå hur nöjd du kände dig när så mycket blev gjort på en gång. Ibland samlas ju allt på hög känns det som men vilken tillfredsställelse sen när det är gjort.
Helt rätt att du var arbetsledare för alla jobb går nog smidigare om det finns en ledare som "kommenderar" ha,ha. Det minns åtminstone jag från att mina söner var unga.
Blev lite samma här i går när riset från ett kullfallet träd samlats bort, alla sommarkrukor kom inomhus och annat skräp städades också bort utomhus. Kändes sen mycket bra. Ha en skön kväll.

Eva S sa...

Oj, Där fick ni ändå väldigt mycket avklarat! Önskar jag också hade en bekant som hade valnötsträd! Det lär gå att färga med dom gröna skalen! Om jag nu inte blandar ihop allt!

Evas Pyssel sa...

Så bra att hela gänget jobbar i trädgården. Så du har torkat och mixat dina chili ! Vi har delat i bitar och lagt dem i frysen. Jag är inte bra på chili och det är mannen min som har en egen liten odling . Vi kanske ska prova ditt sätt. På tal om valnötter. Lyckan för oss är vår äldste son som köpt ett torp på Öland med ett JÄTTESTORT valnötsträd. Jag plockade en hel kasse valnötter som ligger på tork nu. Trädet dignade. Jag har försökt plantera ett men det vill sig inte på vår tomt. Men nu kan det kvitta. Hihi !!
Kram Eva

William Blitz sa...

I discovered your blog website on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to reading more from you afterward!… best online casinos