Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 5 juli 2012

pastelltröja, abborre, semester

Jaha....idag sitter jag här med en värkande rygg, det känns som ryggskott. Det kom idag på morgonen när jag skulle böja mig över handfatet för att tvätta mig. Då knäckte det till i ryggen. Förmiddagen var väldigt jobbig, tur det finns Alvedon, känns lite bättre ikväll men jag får tänka på hur jag rör mig, gå sakta och inga snedsteg. Det kom verkligen olämpligt, nu när vi ska åka på semester och husvagnen ska städas och packas. Men min man har hjälpt mig under dagen. Hoppas det känns bättre i morgon.


Mina killar är ute och fiskar om dagarna. För ett par dagar sedan fick de den här fina abborren, den fick mormor. Ikväll drog de upp en till så nu håller de på i köket och kryddar och fixar och rullar in den i foliepapper. Sedan cyklar de ner till Sjöudden och ska grilla fisken över öppen eld. Sen övernattar de  i husvagnen som står i skogen....det kallas väl SOMMARLOV.


Nu har jag stickat klart en ny liten babytröja av mina restgarner. En riktig pastellklick blev det. Ska köpa knappar också sedan är den klar. Stickhjälpen som jag stickade åt förut har slutat så jag vet inte riktigt vart jag skickar mina tröjor nu. Det blir kanske till Erikshjälpen, eller har ni några ideér.

På lördag åker vi på husvagnsemester, så ett nytt handarbete är nerpackat i väskan. Det blir en babytröja den här gången också, fast i blått och vitt. En bra bok är också nerpackad. I morgon ska det tvättas och packas kläder. Ska bli så skönt att komma i väg den här veckan, vi är på en konferens utanför Aneby, ser fram emot att träffa gamla goa vänner som vi lärt känna under alla år vi varit där, och vi campar jämte min arbetskompis som jobbar på dagis, vi har så trevligt tillsammans.


Så har jag fått några stenstolpar i rabatten. Det är gamla trappsteg som varit till huset. Nu tror ni nog att jag har släpat dit dem så det är därför jag har ont i ryggen...men så är det inte...det är min man som har slitit med dem, de var inte lätta precis, men jag tycker det blev jättesnyggt. Jag satte ett av mina gjutna fågelbad på toppen.


Avslutar med några härliga blomfoton också....


låg blåklocka

Lejonsvans

Nu har jag varit så där dålig på att kommentera hos er igen, det har varit alldeles för fint väder för att sitta inne vid datorn. Vi har haft sol och 20-25 grader hela veckan, då tillbringar jag dagarna ute i trädgården och har inte tid med datorn.
Ha en skön sommar allihop!!!

15 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Ha en skön semester du med ,kram nette

Unknown sa...

Får verkligen hoppas att det släpper i ryggen snart. För det är inte bekvämt att vara i vagn när man är sådan. Men ta det lungt o låt man o barn packa så du kan vila. Du har ju haft fullt upp några veckor med systers bröllop o alla bestyren. Önskar dig en jätte mysig o solig semester. Kramar Beijan

Evas Pyssel sa...

Du är verkligen värd en skön semester. Och hoppas att ditt onda i ryggen går över fort.
Jättesöt babytröja. Synd att stickhjälpen försvunnit. Det finns en förening i Söderåkra som heter Lettlands vänner. Där har vi lämnat kläder bl.a. för ett tag sedan. Du kan hitta deras hemsida på nätet.
Ha det riktigt skönt önskar Eva

Monica sa...

Usch, så jobbigt med ryggskott! Hoppas att det snabbt går över!

Förstår att det blir skönt att komma iväg på semester nu, du har ju haft en jobbig tid med alla förberedelser inför din systers bröllop och dagisjobb, förutom allt i hemmet!
Aneby, det är väl dit ni åkte i fjor också?

Ha det så jättebra nu!
Kramar, Monica

Helena sa...

Hoppas att ryggskottet går fort över. Verkligen otur att du fick det just nu, när ni ska iväg. Hoppas semesterveckan blir skön, och vad trevligt att träffa gamla vänner.
Ha en riktigt fin juli, jag blir utan dator en stund men vi hörs i augusti.

Lisa i byn sa...

Jättegullig tröja, härliga färger.

Ha en underbar semester, och NJUT!
Det behöver du!

Theresia sa...

Hoppets Stjärna har ju mycket arbete i Baltikum. De vill säkert ha! Kolla med dem! :)

Raija sa...

Förstår att du inte har tid eller lust att sitta framför datorn i det här fina vädret som varit. Det är likadan här, för det är full rulle med så mycket att fixas nu när det är uppehåll i vädret.

Önskar dig en riktigt fin semester.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin fisk! Gott att höra att gossarna fixar till maten själva och har det mysigt vid Sjöudden.

Babykoftan var jättesöt. Har Stickhjälpen upphört och Röda Korset tar väl inte heller emot babypaket längre, eller hur är det? Men Erikshjälpen finns ju. Det är så konstigt för det behövs men ingen tar hand om det längre....ibland hänger jag inte alls med. Hade jag haft mer energi och varit yngre så hade man kanske kunnat engagera sig mer och sätta igång med nåt. Jag tror det hade varit givande.

Hoppas nu ryggen är bättre och att du tar det lugnt, inga hastiga rörelser och inte bära och inte snett.

Söta blommor har du överallt, hela tiden och ovanliga också.

En underbar vecka önskar jag, kramar
Agneta

Kerstin Alvesson sa...

Fiska och sedan grilla den över öppen eld och bo i husvagn i skogen, vilket drömsommarlov. :)

Ha det gott, Kerstin

Syssis små funderingar sa...

Hoppas ryggen bättrar att ni får en fin semester. Söt kofta, någon blir nog lycklig över att få den. Grilla fisk över öppen eld och sova i husvagn är nog sommarnöje av bästa sorten. Trevlig resa!

Jenny sa...

Usch för ryggont, håller tummarna för att det släpper fortare än kvickt! Det låter så mysigt när du skriver om dina handarbeten, blir alltid sugen att handarbeta själv när jag läser om andras pyssel, har ju mina mormorsrutor som finns men det blir sällan nu på sommaren. Kanske på semestern ... Vad fin din sida är!

Kram,
Jenny

Mor Tuta sa...

Hej du, även jag är dålig på att kommentera nu för tiden, men vill önska dej en riktigt skön semester och hoppas din rygg läker fort.
Roligt att träffa vänner, var själv på Nyhem innan midsommar, träffade flera goa vänner där.
Ha det riktigt gott
Kram Birgit

Black Iris sa...

De stora stenarna du har där i trädgården är jättefint..
Dina killar har verkligen ett fint sommarlov med fiske och allt..
Hha det nu så bra på semestern och jag hoppas att ryggen fort blir bra..

Kram Maidi

Lisbeth sa...

Nu håller jag alla tummar för att ryggontet släpper till semestern.
Jag vet inte hur ni har det men här kan man sticka och lämna till Röda korset som förmedlar plaggen vidare.
Ha nu så trevlig resa
Kram