Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 31 augusti 2013

Hjärtan som sprider ljus

Den här veckan har varit några innefixardagar
.
I början av veckan bakade jag frallor på graham/vetemjöl. Tyckte synd om mina barn som fått äta köpebröd så länge. Det uppskattades med lite nybakt till frukosten.

Så tog jag fram mina svarta vinbär som har legat i frysen. 9 L bär hade jag plockat av. Dem gjorde jag saft på. Öste upp saft i en dunk resten frös jag ner och plockar fram efterhand som den tinade saften tar slut. De två små flaskorna ni ser på bilden är ett smakprov till min mamma och syster.

Jag och mellansonen håller på att sortera saker på hans rum. Han flyttar på fredag och det känns skönt att få sortera ut saker gemensamt innan han reser. Förra helgen rensade vi ut på äldste sonens rum. Han fick en stor flyttkartong fylld som han tar med sig till sin lägenhet.

Det är så bekvämt att gå ut i trädgårdslandet och gräva upp färsk potatis till middagen. Och vilka potatisar vi har i  år. Mätte en av de här ni ser på bilden, den var 9x12 cm. När de är så stora behövs det inte många till ett kok. Sorten heter Maria och den tänker jag köpa nästa år också.
Många fina fikon har jag på mitt fikonträd. Hoppas de hinner mogna. Innan hösten kommer på besök.
Och så till rubriken i dagens inlägg.
Jag följer en blogg som heter "Kyrkkaffe" Om man som jag stickar/virkar mycket till välgörenhet, kan man få massor av tips på den här bloggen. Här kan man få veta vilka olika projekt som är aktuella att hjälpa till med just nu. Och just nu är det att virka hjärta. Nu är det en julkampanj som har startats upp tills. med Erikshjälpen/Hemmets Journal/Libris.
Så här skriver hon.
"Alltför många barn har sitt hem på soptippen utanför New Delhi, Indien. Mer än 3 000 familjer bor och arbetar där. Det är en farlig och utsatt miljö. För att överleva måste barnen hjälpa till att plocka metall, plast, glas – ja, allt som går allt sälja. Många av barnen går inte i skolan, och de är ofta sjuka.
Du som vill hjälpa de här barnen kan virka hjärtan med reflextråd i och posta dem till Erikshjälpen. Hjärtanen kommer sedan att finnas till försäljning i Erikshjälpens gåvobutik som en del i årets julkampanj för barns skydd. Tre hjärtan kommer att kosta 150 kronor."
"För 150 kronor kan ett barn som lever på soptippen få hjälp till bättre hälsa. I hjälpen ingår extra näringsrik mat, vaccinationer, hälsokontroller, mediciner och utbildning i hur barnen kan hålla sig friskare. Detta är en del i ett större projekt för att hjälpa både barnen och deras familjer, med bland annat försörjning och skolgång."

Jag ska hjälpa till att virka hjärtan. Nästa gång jag kommer till stan ska jag köpa reflextråd och sätta i gång och virka. Tänk så många barn man kan hjälpa. Kampanjen håller på tom 14 Oktober. Om du vill hjälpa till att virka klickar du på länken så hittar du mer information, bla. en virkbeskrivning och adressen dit du ska skicka dina virkade hjärtan och så kan du läsa mer om hela projektet (jag har bara kopierat en liten del av hennes text).Du kan välja att göra reflexhjärtat i någon av dessa tre färger: grått, rött eller vitt!

12 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Vart ska mellan pojken flytta?
Blir tomt för er.
Men klart det är ju tidens gång.
Vi var inte glada då tjejerna flyttade, samtidigt som vi var glada för deras skull. De var ju lyckliga.
Kram

Ingrid sa...

Maria är en jättebra potatis. Den brukade jag också ha i mitt trädgårdsland på Stenstugu.

Hoppas att du får en riktigt fin helg!
Kram, Ingrid

Hanna sa...

Visst är det underbart att ha egen potatis.
Ha en fin fortsättning på helgen.
Kram
Hanna

Bibbis blandning sa...

Du har kanonfina potatisar. Finns inget godare än de frukter och grönsaker man odlar själv. Hembakat bröd tillhör också lyxmysavdelningen. Oj när dina killar flyttar då blir det som att slå igen en dammlucka. Tvärtyst. Man tycker det är så konstigt när barnen/barnet flyttar hemifrån. Men det är ju så det är och så det måste vara.

ulla laiho sa...

Så roligt att dina barn hittat ett eget boende - det är inte det lättaste nu för tiden.

Hjärtan är något jag älskar - ska titta in på länk du tipsar om.

Evas Pyssel sa...

Vi har också bra skörd med potatis. Morötter och palsternackor har också vuxit bra i sommar. Det är verkligen roligt att bara gå ut i trädgården och hämta sin mat. Jag fick ett nyhetsmail från en tidning med sådana hjärtan, så jag tror att jag ska leta reflexgarn också.Väldans bra idé !!
Ha en fin söndag. Kram Eva

Monica sa...

Ja, nu börjar man få lust att göra sådana saker som att baka - när det inte är så varmt längre! Jag har också bakat bullar idag.Vi fick lite regn, så då passade det bra.
Visst är det härligt att kunna gräva upp sin egen potatis! Det har vi inte haft i år och det kan jag sakna lite!
Ha en skön söndag, kram, Monica

nattugglan sa...

Fina potatisar,, vi har inte haft Maria , vet inte om den finns här heller.. men vi har en annan sort som är bra o stor!Skall sonen börja i nån skola.. det blir tomt då barna flyttar,.,vi har ju bara Leif hemma..o han är ju bonde så han kommer inte att flytta nånstans..Bra att man kan hjälpa till för gatubarnen,, virka hjärtan känns ju bar o fint!Ha en bra söndag

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, potatisen har gett otrolig avkastning i år, även hos oss i vårt lilla arma land, med nästan ingen jord under. Men jag vet inte vilka sorter vi satt. Förra året blev det så dålig skörd så i år tänkte jag, näääe, jag struntar i vad dom heter, blir det nåt så blir det nåt. Och som det blev - massor! Typiskt.

Och så har du gjort godsaft! Med vitaminer i! Och snäll som du är ger du även bort.

Hjärtana var jättesöta förutom att stödja en god sak. Jag ser dig framför mig knåpandes hjärtan på löpande band!

Agneta kram

Annica Östlund sa...

Du ser verkligen till att hålla dig sysselsatt =)
Jag har också gjort massor av svartvinbärssaft, men har inte plats att frysa in den. Så jag har delat ut den åt höger och vänster, men alla blev nöjda och glada och då är jag det också.
Jag har några år kvar tills mina pojkar börjar flytta ut, men jag kan tänka mig att det känns konstigt.
Ha en fin vecka nu!
Kram Annica

Black Iris sa...

Det var väldans vilka stora potatisar du har.
Jag har sparat den tidningen med hjärtana. Jag tänkte också göra lite såna men jag måste skaffa sånt reflexgarn först..

Kram Maidi

Cornelia sa...

Jag handarbetar inte själv på det där sättet, med garn och sånt, men beundrar dem som gör det. Fint att du hjälper till att sprida budskapet!

Mycket härligt och fint att läsa om här hos dej! Svartvinbärssaft är det godaste som finns, nästan... möjligen slagen av rabarberdito.

Ha en skön söndag!