Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 25 augusti 2013

Mus-melon

Vilka härliga sensommardagar vi har. Man kan inte annat än njuta av det fina vädret. Solen skiner och det är ca 20 grader varenda dag.

Förra helgen (16-18 aug) var vi på Senoren, en ö i Karlskronas skärgård. EFK (Evangeliska Frikyrkan) har en kustgård där som vi tillbringade helgen på. Vi var 110 st tillsammans från församlingen i olika åldrar. Vi umgicks, åt god mat, fikade, hade olika seminarium och vädret var perfekt. Många badade i havet...men inte jag.

Här har vi ställt upp vår husvagn. Syrran och hennes familj har sin husvagn bredvid vår. Och så har vi radat upp bilarna utanför.


Tog några fina naturbilder vid havet.

Ungdomarna lekte och hade roligt. Här har de blöjvattenkrig. De delades upp i två lag, alla deltagarna skulle ha en blöja på huvudet och så skulle man hälla så mycket vatten man kunde på varandra. När kriget var slut vägdes alla blöjor och det laget som hade tyngst blöjor förlorade.

I växthuset odlar jag musmelon, eller djungel-gurka som den också kallas. Jag fick några småplantor av min syster i våras och nu är det frukter på. Klicka på länken så kan du läsa mer om växten.

I våras köpte jag en blandpåse med gladiolus. I olika färger. Nu börjar de blomma. Spännande att se vad det blir för färger på dem, än så länge blommar bara den lila och gula.

Solrosorna blommar också för fullt nu. Den här lyser i kapp med solen.

I helgen har vi haft besök av mina mostrar och en morbror. Ja, de har hälsat på hos min mamma, men var hos oss och åt kvällsmat i fredagskväll. Och så övernattade mostrarna i vårt gårdshus. Mostrarna är 91 år och 87 år. Min morbror är lillebror men han är väl 81 eller 82 år tror jag. Min mamma är 84 år och han är yngre än hon. Tyvärr glömde jag att ta några kort när vi träffades. Lite olikt mig som alltid fotar.....

Nu väntar jag på att syrran ska komma upp med lite nykokta kräftor som ska förvaras i min frys till det blir dags för kräftskiva.

16 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Å, där var du, så trevligt att höra från dig igen. Jag undrade lite vart du tagit vägen....jag vill inte stressa dig, men nu förstår jag ju att det varit fullt upp.

Ni verkade ha det mysigt på Senoren och kul att mostrar och morbror kom samtidigt!

Den där musmelonen verkar kul! Har du den i växthuset?

Agneta kram

Lisa i byn sa...

Det måste ju vara kul för din mamma att få besök av sina syskon, som har den åldern, och att de orkar åka iväg och sova borta.
Ja, inte bara för din mamma utan även för dig och M.

God fortsättning på kvällen! Kram

sjusoverskan sa...

Vad härligt att de äldre verkar pigga och åker och hälsar på!
Skönt att åka iväg och göra lite annat ibland. Ni verkar ha haft det mysigt på Senioren!
Sensommarkram Inger

sjusoverskan sa...

Senoren ska det va'!

Ingrid sa...

Har du provsmakat den där musmelonen ännu? Den ser läcker ut tycker jag.

Jag satte också några gladioluslökar i våras, men de vill sig inte riktigt. Jorden måste nog gödas upp litet, för det har bara blivit blad och inga blommor alls.

Ha en fin ny vecka!
Kram, Ingrid

ulla laiho sa...

Vilken härlig syskonskara - det är inte alla förunnat att vid den åldern kunna resa. Ungdomligheten har förskjutits upp i åldrarna. Min man är 76 år och inte alls gammal.

Fotograferandet får ibland stiga åt sidan även för mig, särskilt i år. Man ska ha tid och vara inspirerad.

Ha det bra och krama din mamma ofta!

Monica sa...

Förstår, att det är trevligt att åka iväg tillsammans din syster och du med era familjer! Och vilket väder det har varit! Och är! Man njuter av varje dag!
Fint med gula och lila gladiolus tillsammans!
Kram, Monica

Äppelblom sa...

Tack för titten hos mig och ha en bra dag.
Kram

Hanna sa...

så mysigt att vara iväg så.
Ha en fin vecka.
Kram
Hanna

Polargrevinnan sa...

Man lär sig alltid något nytt i bloggarna. Mus-melon var en nyhet för mig - nu har jag läst om den.
Ha det bra.
Kram Viola

Evas Pyssel sa...

Vilken härlig helg i Blekinge och sen en till. Ni har en underbar gemenskap i er familj. Djungelgurkorna växte hos mig ifjol, men vi gillade inte smaken ( är vi knepiga ???)Men söta är de små gurkorna. Växthuset hos mig svämmar över med tomater istället.
Kram Eva

Raija sa...

Härliga bilder på både miljö och blommor.
Ni verkar ha haft en hel del roliga saker för er sista tiden.

Bibbis blandning sa...

Så vackra naturbilder du tar. Så härligt att ha så gamla människor kvar. De har så mycket att berätta.
Allt gott till dig!

Jenny sa...

Härliga bilder, musmelonen var ju himla häftig! Låter som att du haft det bra, ha en härlig sensommar nu!

Kram,
Jenny

EvaLinnea sa...

Vilken skoj och härlig helg ni verkar ha haft. På torsdag åker jag till Nöbbele igen. Det ska bli skönt. Spännande att vara borta från växtligheten och sen få se solrosor och annat blomma som bara den när man kommer tillbaka. Gladiolus skulle passa i min nya rabatt. Det ska jag komma i håg.
/EL

Birgitta sa...

Ser att du också har ljuvligt sommarväder. Finaste sommaren på länge. Här har växt nåt otroligt sista tiden. Fick ju en del regn för några veckor sedan som räddade skörden. Nu är dags för lingonen, men först ska jag väva 10 m gardiner.
Ha det så gott.
Kramar Birgitta