Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 14 augusti 2013

Medlem

I lördags fick jag ett mail från Plantagen. Jag är medlem där och de hade tydligen koll på att jag fyllde år i lördags. Jag fick komma in till Plantagen och hämta ett 7-pack med rosor hos dem. Och det utnyttjade jag idag, när jag ändå skjutsade in sonen till Växjö i ett ärende. De flesta lösa blommor jag fick på min födelsedag har vissnat nu, så det var roligt att sätta en ny fräsch bukett i en vas på köksbordet.

Passade på att handla  på MAXI också när jag var i stan och hittade de här silikonformarna. De kostade bara 50:-, det tycker jag var billigt. Visst skulle det vara fint med några cement insekter i trädgården. Blir lite sugen att gå ut och blanda ihop en "smet".

Annars händer det inte så mycket hos mig just nu. Det är liksom stilltje. Jag går runt och samlar lite olika blomfrön och tittar på mina rabatter och tänker att här skulle jag behöver göra något, och den växten skulle behöva flyttas hit osv. Men sen händer det inte mer.

Nu har min slingerstormhatt slagit ut. Är faktiskt lite stolt över den. Vissa växter har man längtat länge efter och när man äntligen får tag på dem och de överlever blir man så glad. Känns det igen.

Min man ska bygga ny vedbod och håller på att lägga en massa sten i grunden. En del är i större format, då får sonen komma och spränga dem i mindre bitar. Så de bli lagom att flytta med traktorn.

Dottern som odlar majs har fått fina majskolvar på sina plantor.

Nu ska jag gå och fjäska lite för min granne, inte min syster den här gången, utan jag går åt andra hållet. Jag ska fråga om hon vill vattna åt mig i helgen när vi åker bort. Ungdomarna i familjen är hemma men jag litar inte på dem när det gäller vattningen. Jag tar tar med mig en stor squash och ger till henne så kanske det går lätt att övertala henne.


20 kommentarer:

Hanna sa...

Så roligt att få en bukett från plantagen på födelsedagen.
Ha en fin dag.
Kram
HAnna

Annica Östlund sa...

Grattis i efterskott! Vad trevligt att få en bukett rosor =)
Kram Annica

Lisa i byn sa...

Med din fina trädgård på var du verkligen värd en present ifrån plantagen.
Lycka till med gjutningen.
Kram Lisa

Monica sa...

Undras om alla, som fyller år (och är medlemmar, förstås...) får blommor? Det måste ju bli dyrt för dom? men man kanske handlar mer när man ändå är där och hämtar blommor, så att det jämnar ut sig?
Nej, just ni gör jag inte heller så mycket i mina rabatter - det är en del, som ska flyttas om lite, men det får vänta tills det blommat över helt.
Hoppas att du får hjälp med vattningen!
Kramar, Monica

sjusoverskan sa...

Grattis i efterskott! Mysigt att Du fick rosor från affären!
Vad kul med cementdjur i trädgården!
Kram Inger

Bibbis blandning sa...

Så härligt med en bukett rosor. Sådant blir man glad av. Det ska bli spännande att se vad du får till av formarna.
Grattis i efterskott *hurra hurra*

Bibbis blandning sa...

Och förresten.......blogga ska vara kul och inte kännas som ett måste så ta det lugnt du. Vi väntar så gärna på dina inlägg och dina vackra bilder. Vi finns ju kvar vet du!

ulla laiho sa...

Grattis i efterhand! Men visst är det ett nöje att gå runt och planera - det är det där med att ha visioner - det kanske inte blir precis så - ibland blir det till och med bättre! Jag flyttar också hit och dit, just nu rhizom-blommor. Var så smått när jag planterade och några år efter liksom kväver de allt i sin väg. Gäller att ha framförhållning men inte alltid man har kunskapen.

Dina makrobilder är jättefina! Jag tycker också det är svårt att få skärpan på rätta stället, eftersom jag med måste ställa in den manuellt och så vara stadig på handen ...

Polargrevinnan sa...

Måste man fylla jämnt för att bli uppvaktad av Plantagen?
Rosorna nu för tiden står länge tycker jag. Det är väl nya sorter.
Jag fick också en bukett idag - det är en speciell dag den 14 juli.
Jag håller med att bloggningen kommer lite åt sidan. Det är så mycket annat som pockar på. Jag har snart gjort klart mitt rese-program och sen blir det nog en liten paus.
Ha det bra.
Kram Viola

Karin sa...

Födelsedag minsann då får jag gratta i efterskott, Karin

Birgitta sa...

Jag har varit så dålig på att blogga, har liksom inte haft tid. Man kan ju alltid hoppas på bättre tider.
Grattis i efterskott till dej.
Ha det så gott och njut av ledigheten.
Kramar Birgitta

Raija sa...

Grattis i efterskott. Kul att bli uppmärksammad av Plantagen. Jag har anmält mig som medlem i vintras och har fortfarande inte fått ett mail från dem. Har påpekat det i affären varje gång jag handlar, men ingenting händer.

Snäckskalsdalen. sa...

Fick du blommor, det var väl rart, vilken kundvård!

Din slingerstormhatt är ju så läcker, jag hade inte hört talas om sådan förrän du skrev om din! Och jag tror jag ser ett armeringsjärn den klänger på, det är snyggt.

Nej, ibland får man ingenting gjort, men det är kanske meningen att man ska ta det lite i piano ibland.

Kramar
Agneta

Marianne Hansen sa...

Roligt att du fick ett presentkort till födelsedagen, och du har verkligen tur med dina växter i trädgården.
Och själv vet jag hur det är med bloggande, tiden springer iväg för en ibland, och visst ska man ha tid, lust och ork till att blogga. Det är egentligen inget måste men det är roligt att få skriva av sig.

EvaLinnea sa...

Det verkar bara lite av avslappad sensommar-lunk hos dig. Skönt! Njut! Fina makrobilder. Jag måste nog snart skärpa till mig och köpa en "riktig" kamera. Jag blir så sugen på att lära mig ta bättee bilder.
/EL

Evas Pyssel sa...

Men kära du...jättemycket grattis så här efteråt.Vilken häftig silikonform. Får man fråga var du köpte den ?? Som gjord för betong eller hur ?
Ha en trevlig helg. Kram Eva

Solglitter sa...

Grattis Annelie!
I efterskott....men bättre sent än aldrig och det var häftigt att få blommor så där...tänk vad de har koll på folk....

Så jättefin slingerstormhatt du har!
Vad trevligt med egen majs:)

Önskar dig en finfin helg
Kram Lollo

Jenny sa...

Vad roligt att få en bukett sådär! Grattis i efterskott! Vilken läcker slingerstormhatt! Ha en trevlig helg!

Kram,
Jenny

Anonym sa...

Så kul att få en bukett bara så där, grattis i efterskott.
Kram Birgitta

Black Iris sa...

Men vad roligt att du fick rosor.. De där silikonformarna ser trevliga ut. Önskar att jag vågade mig på det här med cement..

Kram Maidi