Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 1 augusti 2013

"Lilla Hawaii" och Besök

I söndags gjorde vi en utflykt till "Lilla Hawaii" ön kallas så för solen skiner nästan alltid där. Men det gjorde den INTE i söndags när vi åkte till Hasslö för att sola och bada. Vi hade packat matsäck och badkläder och tänkte ha en riktigt skön dag vid havet..... Men när vi kom dit var det  mulet och det kom ett par regnskurar när vi satt på stranden. Då kröp några in under parasollet, någon tog surfbrädan som skydd, en del gömde sig under badlakanet och någon snurrade in sig i fikafilten. Haha..... Ja, vilken syn och vilken cirkus. (Jag tog kort men vill tyvärr inte lägga upp dem)


Till slut blev det lite soldis så vi kunde lapa lite sol. Vi tog en liten promenad där på stranden och som vanligt så är kameran med. Tyvärr gick jag för långt ut på klipporna när jag skulle fota och halkade på klippan som var hal som såpa...och kanade ner i vattnet. Jag tog emot med handen när jag föll och så upp med kameran i luften. Min man och svåger kom och drog upp mig. Men både kameran och jag klarade mig. Handen och handleden svullnade upp och jag är ordentligt blå, men inget är brutet.

Zingo fick smaka lite av godsakerna som fanns i picknick-korgen. 


Växterna här ovan köpte jag när vi var vid Knällsbergs kvarn (se förra inlägget) Jag har inte planterat ut dem än för det har varit så torrt. Men nu har vi fått 22 mm regn så nu skulle det nog gå att plantera dem. Den översta är en orange solhatt och den undre en jättestor prästkrage, dubbel.
Det här är en av alla mina frösådda vallmo, den är så pampig.

Igår var vi borta på kvällen. När jag gick och la mig vid ett-tiden tänkte jag. ÅH, så skönt det ska bli att sova...då hör jag ett tassande ljud i sovrummet. Tänder lampan och tittar men ser inget. Försöker somna om igen...men då kommer ljudet tillbaka, tänder lampan igen...och får då se en liten mus springa på golvet, ropar på dottern som försöker fånga den men den hoppar in i skåpet. Då sätter vi för stolar för skåpet och tänker att nu är det lugnt.....men efter 5 min. är den på gång igen på golvet. Då hämtar vi råttburen och på en liten stund har vi fångat den lilla musen. Sen fick kattungarna ta hand om musen. Klicka på bilden så ser bättre.

I dag ska våra fosterpojkars lillebror (15 år) komma till oss på besök. Han stannar till på lördag. Bröderna tycker det är roligt att bli lite mer "bekanta" med varandra. Och deras lillebror har sett fram emot det här hela sommaren.

14 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Så mycket det kan hända, både stort som smått! Ha en fortsatt fin sommar med alla! Och halka inte mer! Kram!

Lisa i byn sa...

Vilken tur att du inte bröt dig, och att din kamera höll.
Ha en fortsatt bra dag i din fina trädgård!
Kram Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Men jösses, drattade du i vattnet. Vilken tur att du inte slog dig sönder och samman.....det är sånt där som man kan skratta åt (väldigt mycket) när man vet att det gått väl, för det kan se väldigt roligt ut!

Och kameran klarade du också förstår jag.

Vilka fina växter du köpt, dom kommer att bli fina i din trädgård. Men du, är det verkligen en pion? Den är väldigt lik en vallmo, men verkar helt fantastisk och vilken färg!

Och att katterna fick den lilla musen kan jag ju förstå, men när jag förstorade upp bilden blev jag nästan tårögd, så söt den lilla musen är där den ligger med armarna uppåt.....jag har blivit så blödig när det gäller djur. Men jag säger inget för här leks det med möss med jämna mellanrum!

Kramar
Agneta

Helena sa...

Det var tur du inte bröt handen när du halkade, det är lätt gjort. Vad mysigt att lillebror kommer, då blir det väl ännu mera liv i huset...
Vågar inte trycka på bilden med katterna och musen, men den var kanske död innan dom fick den?
Ha en fin helg!

mormor sa...

Men vilka äventyr du råkar ut för!
Akta dej för hala stenar i fortsättningen- det kunde gått riktigt illa.
Hoppas helgen blir riktigt bra både för grabbarna o dej.
kram Monika

Evas Pyssel sa...

OJ oj inte så bra med handen , men det kunde ju varit värre. Trevligt är det med utfärder. Synd att vädret inte var fint , men det verkade vara trevligt ( roligt ) ändå, trots handen.
Kram Eva

Monica sa...

Ja, fy, det kunde gått riktigt illa, det där fallet! Så där hade du tur! Och tänk att kameran klarade sig, det var ju nästan otroligt!
Här har vi bara sandstrand, inga klippor, så här är det ingen risk att halka...

Vi fick också regn, 28 mm i förrgår natt, och det var synnerligen välkommet!
Nu hoppas jag på en inte fullt så torr augusti!

Så roligt att lillebror kommer och hälsar på. Bor han hemma hos sina biologiska föräldrar?

Ha det nu så bra och var rädd om dig!
Kram, Monica

Charlotta sa...

Att vara fotograf kan visst vara både äventyrligt och farligt även på amatörnivå. ;) Hoppas din handled läker snabbt.

Fina växtfynd har du gjort också. Och din frösådda vallmo är ju fantastisk.
Ang din fråga om min röda lupin, så är den inte sådd. Jag köpte den åt min dotter för 5-6 år sedan. Jag ville inte ha lupin i rabatterna (de växer ju i massor strax utanför tomten) men hon var sååå förtjust i den och ville absolut att jag skulle köpa den åt henne. Trots att hon inte är ett dugg intresserad av trädgård! Men jag tror... att någonstans långt därinne där hon inte själv har hunnit leta ännu, finns det en till trädgårdsälskare.
Jag känner att jag "måste" ta hand om hennes lupin tills den dagen hon själv står där med en egen trädgård.

Önskar dig en riktigt skön avslutning på veckan.

Raija sa...

Vid musbesök är det skönt att ha katter som tar hand om den. De är så söta dina kattungar.

Kul för bröderna att lära känna varandra mer.

Anonym sa...

Ett litet test.

Solglittret sa...

Vilken tur att fallet slutade lyckligt ...men så trist att du skadade dig ändå...krya på...vännen.

Det var en riktigt pampig och vacker vallmo...såå jättefin!

Önskar dig fortsatt fina augustidagar
Kram Lollo

Snäckskalsdalen. sa...

Lördag.
Tyckte så synd om dig sent igår kväll när jag såg att du hade migrän, det är jobbigt och i värmen är det ännu mera jobbigt. Såg sen att du var på gång idag igen och det låter bra.
Vi har 29,8 grader här idag och nån konstig varm storm, mycket märkligt väder, känns lite olycksbådande. Lite kusligt.

Kramar

Marianne Hansen sa...

Hejsan, hoppas du hämtat dig från olyckan med armen. Vilken tur i oturen ändå och du har jättefina bilder både på natur och djuren. Kattungarna börjar bli otroligt söta.
Ha det så bra det går i sommarvärmen...kram

Bibbis blandning sa...

Jösses vilken tur du hade mitt i oturen. Det hade kunnat gå riktigt illa.
Jag är så blöthjärtad så jag vågar inte klicka på kattbilden. Tycker så synd om musen. Men dina kattor är underbara. Oh så fina de är.