Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 16 mars 2015

Söndagsbesök

 I går fick vi besök av Herr och Fru domherre. Jag skyndade mig ut med kameran för att få ett kort på gästerna. Tyvärr ville inte Frun vara med på bild.
Tranorna flyger över huset flera gånger om dagen men de vill inte heller landa och bli fotade.Undrar om det är mig det är fel på, är jag så lik en fågelskrämma.

Har varit ute i trädgården och donat hela förmiddagen, vilket fantastiskt väder det är, man vill inte gå in... men jag blev kaffesugen så jag gick in och satte på kaffebryggaren. Jag hittade en liten blåsippeknopp i trädgården

och titta vad som kommer här, rabarbern är på väg upp

Även idag hade jag katterna runt benen på mig, Men det är mest Tussen som vill vara på bild.
Jag tycker det är helt OK att de är med mig i trädgården, de är snälla. Klappa dem och prata med dem gör jag, men jag lyfter dem inte, så modig har jag inte blivit än.

Vi fick lite gjort i trädgården i lördags. Var ute och plockade grenar och krattade lite grann. Men har gjort lite mer idag. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Istället fick jag följa med sonen till akuten.
Han var på vårdcentralen i fredags och fick pencillin mot en infektion. I går mådde han sämre så han fick en tid på akuten. Idag  blir det återbesök på vårdcentralen. (det är sonen som varit i Nepal i tre veckor)  Hoppas att armen ser bättre ut idag.
På lördag kommer alla barnen hem då ska sonen visa bilder från sin resa.  

Nu är kaffet klart!!!


9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Men den blev desto bättre, bilden av Herr Domherre! Pampig fågel är det.
Liiiite fick ni gjort, det var bra, det är bättre än inget och så kommer rabarbern redan. Här är det helt klart lite segare, vet inte vad det kan bero på, men lite har ju kommit.
Så roligt med bildvisning! Det måste alla se fram emot väldigt mycket och hoppas nu att han blir bra. I armen, var det nu, hoppas knät också är bra.
Kramar

ulla laiho sa...

Vacker bild på domherren. Rabarbern har precis bara tittat upp ur jorden hos mig också.

Jag har haft två enormt keliga chihuahua hos mig en dryg vecka. De ville ligga i knät eller på ett sätt, så att de hade kroppskontakt.

Hoppas sonen blir bättre - det brukar ta ett tag innan penicillinet gör verkan.

Evas Kvarnaro sa...

Det våras i Linneryd också ser jag, men en lite påhälsning av 'Herr Vinter'
(Domherren) blir alltid välkommet.
Det är lustigt för i vintras kom de minsann inte fram, men nu på vårkanten har de även kommit till oss här. Då tänker jag som så: blir det snö och kallt nu ? För enligt mig är det en vinterfågel.
Sen är de även skygga, hur klarade du att ta en bild på den sötingen ? ! ?

Tussen ser kul ut med sin 'tatuering' där vid nosen, kunde den inte välja en bättre plats, hihi . . .

Hoppas killen kryar på sig, säkert har något litet 'flygfä' bitit honom.
Oftast får man minnen från sina resor, men det är inga man vill ha.

Något jag vill ha precis nu är kaffe, tiden passar för fika nu.
Men det ska vara kaffelatte, nu de sista månaderna sen jag blev sjuk vid årsskiftet kan jag inte dricka svart kaffe. Jag tycker det är rysligt och jag ryser och grimaserar, trist men vet inte vad som hänt med smaklökarna. Något konstigt har hänt, kunde det bero på pencillinet ? !
Jag provar varje dag men det är samma 'visa' . . . .

Må så gott i det sköna vårvädret.
Kram/ Eva

Monica sa...

Som jag skrev på Facebook: Vilken fin bild på domherren! Här brukar domherrar synas väldigt sällan, egentligen bara om det är snö och vi har hängt ut fröautomater i träden.
Usch, är det en infektion han har fått i Nepal? Hygienen där är kanske inte vad vi är vana vid här? Hoppas att det ger med sig snart i alla fall!
Ha det så bra, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Så spännande att titta på sonens bilder. Hoppas att han piggar på sig. Trist att inte må bra.
Trevligt med fåglarna, jag kan inte heller gå ut, för då flyger de sin väg. Hahaha... jag är nog också en fågelskrämma hhi
Må väl! Kram

Bibbis blandning sa...

Det är fint med djur. Dina kattor är så fina och jag tycker det är rart att de följer dig och vill vara med. Nyfikna små figurer är de.
Hoppas infektionen ger sig och att sonen blir av med eländet.

Black Iris sa...

Åh, vad jag saknar en trädgård när jag läser i alla bloggar hur ni vårstädar och pysslar. Domherrar har jag nog bara sett ett par gånger i mitt liv men tranor har vi på åkrarna uppe Jämtland.

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Så härligt att se tranorna. Jag har varken sett eller hört några än . Hoppas de kommer. Domherren var verkligen underbart vacker. Vilken fotograf !!!! Idag hade vi en underbar dag. Tvätt ute, så skönt. I uterummet står pelargoner och femöring på tillväxt och i köksfönstret är det tomater, petunia och tobaksblomma. Det är alltså vår inomhus. Nätterna är ju så kalla så man får verkligen bädda om krukorna i uterummet varje kväll.
Ha det gott. Kram Eva

Rost och rädisor sa...

Bra gjort att få med Herr domherre: Har gett upp om att föska få till nåt med fåglar på. De är för snabba för mig. Här har vi kommit ungefär lika långt med våren.
Vilken otroligt grann kisse, men öronen avslöjar att han är motvillig modell. Ska jag fatta det som att du inte gillar katter eller är rädd för dem? Jag har kanske missat nåt från tidigare inlägg.
Hoppas ni ska komma väl överens så småningom. Det är trogna vänner och mycket klokare än man tror.

Allt gott
Anette