Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 16 september 2015

Det händer något hela tiden...

I lördags var hela familjen på utflykt till Eksjö. Det var Regementets Dag. En dag då militärerna har uppvisning av sitt arbete och man fick bla. provsitta olika fordon, ställer nyfikna frågor m.m. Det var extra roligt att åka dit i år eftersom dottern är heltidsanställd på Ing 2. Alla var mycket nöjda med dagen.


Den här lastbilen kör dottern om dagarna. Hon kör ut diesel till andra fordonen när de är på övningar, hon ska även leverera mat och material åt dem. Nu ska de få nya lastbilar så idag får de en utbildningsdag till lastbilarna. På torsdag nästa vecka ska hon köra upp igen,. Nu får hon bara köra lastbil i det militära, men klarar hon uppkörningen nästa vecka får hon köra även privat.
När det var slut för dagen på regementet åt vi middag i dotterns lägenhet. Sedan åkte vi och hälsade på mostrar till mig som också bor i Eksjö.Astrid är 89 år och Carin är 93 år. De är relativt pigga, men det får inte bli några långa besök.

När besöken var gjorda tog vi en promenad i gamla stan. Vi vill titta på det gamla trähuset som brann i Eksjö gamla stad. Det var hemskt att se. Fy, så tätt husen ligger, ett under att "bara" ett hus brann och inte fler fattade eld.


Jag har aldrig gått i gamla stan, men så många fina hus det låg där med fina trädgårdar, fina målningar på dörrar osv. och vilken vacker natur.

Nästa dag....söndag. Då hade vi först hand om kyrkkaffet i vår kyrka. Då är vi där 1 timme innan gudstjänsten börjar. Skivar upp bröd, lägger upp pålägg, kokar kaffe, dukar, fixar blomor, m.m. OCh efter gudstjänst ska det diskas och städas.På kvällen hade vi kräftskiva hemma hos oss. Vi var 15 personer. Så jag och dottern hade gjort två pajer, eller omelett. Broccoli och skinkomelett, heter den. Det går åt 15 ägg per omelett och en massa broccoli och färska champinjoner och en massa annat gott.

I år fiskade vi upp ca 100 kräftor nere vid Sjöudden. Extra gott att äta kräftor fångade från eget vatten. Vi firade även min systerdotter som fyllde år i söndags.

Så blev det tisdag. 
Den dagen som vår ena flyktingpojke skulle till lasarettet för en ögonoperation. Det var en tuff behandling han gick igenom, men vilken duktig kille. En riktig kämpe. Du kan läsa om hans ögonsjukdom och behandling här om du vill. Så nu ska jag vara sjuksköterska i två veckor (utan utbildning). Det första dygnet ska han ha bedövningdroppe i ögat 1 gång i timmen. Sedan ska det vara annan sorts ögondroppe och ögonsalva 4ggr/dag. Plus Alvedon och Ipren. Kan tala om att han har rejält ont och det kommer att värka i 3-4 dagar. Han har sovit 5-6 timmar inatt, 
I dag har jag telefontid bokad med ögonläkaren.


 För att ha koll på att han får all medicin har jag gjort en liten lista, bara att sätta ett sträck varje gång han har fått medicin. Så det kommer nog att funka.

I trädgården njuter vi av björnbär, Viktoria-plommon och äpple. Den här Äppelsorten heter Melba.


10 kommentarer:

Jenny sa...

Fick ont i ögonen själv när jag läste om pojken, hoppas att det lättar snart så han slipper ha så ont. Och du klarar säkert galant att vara hans sköterska. Jag skulle aldrig våga köra lastbil, beundrar dem som gör det. Kräftskivan blev jag avundsjuk på, vi lyckades inte få till någon i år, tråkigt men så är det när man har tusen saker man vill och jag jobbar varannan helg vilket alltid blir ett hinder när man ska försöka umgås med folk, ha ha.

Monica sa...

Ja, som vanligt har du fullt upp!
Min svåger var major i armén, så jag har också varit på regementets dag en gång, men det var på P2 i Hässleholm.
Eksjö ser verkligen ut som en liten idyll, mysigt att gå omkring där!
Och omeletterna verkar jättegoda, tack för receptet, det ska provas!
Praktiskt att göra en lista på mediciner och tider, annars hade det varit svårt att komma ihåg... Hoppas att smärtan snart går över och att hans syn blir bättre!
Ha det bra, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Fastän det varit så mycket på gång verkar det liksom som om lugnet lagt sig lite och det är väl det där med att hösten kommer, det blir ett annat tempo då, jag gillar det.
Kul med Regementets dag och så duktig hon är er dotter! Håller tummarna för att det går bra med andra uppkörningen.
Den omeletten verkade verkligen god! Och det gäller att göra två förstår jag om 15 personer ska utfodras! Äggen, kommer dom från dina egna huliganhönor?
Ja, tänk så duktiga brandmännen var som lyckades förhindra att branden spred sig till fler hus. Det är alltid spöklikt med nedbrunna hus, kusligt.
Stackars kille med ögonen, hoppas att det onda i alla fall snart går över, men han har ju en fantastisk sjuksköterska som tar hand om honom!
Kramar

Lisa i byn sa...

Det klarar du galant, att vara sjuksyster till killen.
Men visst är lite jobbigt att komma ihåg, och inte att glömma bort droppar och salvor.
Bara han blir bra så glömmer man bort det jobbigt.
Tror vi också har ett Melba-träd.
Våra plommon tog fåglarna innan de var mogna, likaså körsbär och bigarråerna.
Kram

ulla laiho sa...

Så duktig din dotter är. Något regemente har jag aldrig besökt. Däremot har jag gått runt på familjedag i Bofors för många år sedan, då mina föräldrar och min bror arbetade där. Vi såg både kanonverkstaden och ammunitionstillverkning i 'Berget' och besökte skjutfältet. Jag tror att det mesta är nedlagt numera och ersatt av annan industri.

Jag har också plockat en omgång björnbär och kokat sylt. Allt mognar ju inte på samma gång, så jag plockar och äter naturell när jag passerar busken.

Evas Pyssel sa...

Vilken tur att din pojke har dig som kan sköta om honom. Hoppas att ögat blir bättre snart.
Det är jätteroligt på Regementets dag. Vi var på det när våra stora killar låg i lumpen. Häftigt när man får komma innanför grindarna.
Det blev en rejäl fest ni ställde till med. Toppen när man har egna kräftor att mumsa på.
Kram Eva

Evas Kvarnaro sa...

Hej Annelie, vilken trevlig dag ni hade på regementet, en tuff dotter du har.
Eksjö centrum och dess torg är mycket vackert, det hade varit en stor katastrof om den gamla trästaden hade brunnit värre - nu blev det 'bara' ett.
Avundas dig dina mostrar, jag saknar mina så in i 'bängen', skäm bort dem,
de är i mogen ålder för 'andra sidan'. Har de bara huvudet i behåll är det en glädje att kunna prata med dem om deras barn - ungdoms tid.

Det var värst vad du är pigg nu, du grejar Å 'fär runt som en skållad råtta'
så jag blir riktigt avund där oxå, hi hi hi . . .
Men jag missunnar dig aldrig det, gläds med dig. Men att du bara orkar med allt runt i kring dig. Stackars pojke med sin ögonsjukdom, men snart är han på bättringsvägen, allt tar sin tid. Du är en bra mamma och sjuksyster.

När jag kom hem förra veckan fredag, gick jag ut i trädgården och plockade en vacker bukett blommor. Sen körde vi till en goda vänner, mannen varit sjuk längre tid, slutet närmade sig, han vårdades i hemmet av frun och vårdlag. Det blev den sista träffen, han dog sen nästa morgon.
Begravning blir fre.den 25 sep. kl 11.
Ska på eftm.på en 'tjejträff', det datumet var bestämt kunde inte ändras.
Men det är vi 5 barn-ungdoms kamrater, alltid trevligt att träffas.
Sen på kvällen åker vi till Ängelholm och sover över hos dottern, vi ska resa med buss kl.6 från orten till Malmö. Sedan vidare till Italien, bara jag och Rolf. Vi bokade en resa sist och den fick jag boka om, på grund av begravningen i Polen. Det blir lite mycket just en enda dag men allt ordnar sig. Ibland händer inget på länge, sedan allt på en gång, eller hur ?

Gå ut i din fina trädgård och njut av frukterna och bären.
Kram/ Eva

Bibbis blandning sa...

Full rulle som vanligt här hos dig.
Hoppas allt blir ok med din nya son och att han repar sig snarast.
Bättre sköterska tror jag inte han kan få.
Må gott.

Helena sa...

Så mycket du hann med förra helgen! Och att köra de där stora fordon det är en konst.
Jag tycker du är fantastisk som tar dig an dessa flyktingbarn. Jag har skrivit det förr och gör det igen. Dessa barn behöver verkligen fina vuxna som stödjer dem efter allt de varit med om.
Jag såg din kommentar hos Eva så jag önskar dig krya på och att du får en så bra helg som det går. Kram

Eva Trillian sa...

Full fart hos dig :)
Låter så trevligt (och gott) när du skriver om er kräftskiva :) Det blev säkert en lysande tillställning!
Önskar dig en skön fortsättning på helgen!