Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 7 september 2015

Skrot och sommarens projekt avslutat

Otroligt så mycket sopor vi samlat på oss under ett par veckor.
Vi brukar elda kartonger m.m men nu har det varit alldeles för torrt för att elda ute så allt har samlats på stor hög i garaget. Men i lördags ösregnade det och det blev en perfekt dag att elda skräp på. Jag tycker det är obehagligt när min man eldar, har respekt för elden och vet hur lätt den har att sprida sig. Men det gick bra den här gången också

Vi eldade upp en gammal tröska också och när allt var uppbrunnet hittade jag en del skrot i "högen" som ska transporteras in i trädgården. Gav ett förslag till min man hur vi kan göra med skrotet i trädgården, men han köpte inte det.

 De här hjulen ska jag placera ut någonstans, ska fundera lite hur, kom gärna med förslag.

Här hittade jag något annat skrot som har ligger i fårahagen. (det har legat där många år) Vet inte vad det är för något. Men det blir perfekt att använda som spalje åt någon växt. Låg två-tre stycken i hagen.

I lördags hade vi även kalas för Omar. Han fyllde 17 år. Och han uppskattade verkligen att vi ordnat lite festligheter för honom. Han fick några paket också. Bla. ett nytt pussel med 1000 bitar. Han är redan i gång med det. 
Fick lite kakor över från kalaset så jag ställde det på bordet. På kvällen åkte jag och min man iväg till kyrkan, när vi kom hem var kakorna slut och bordet fullt med smulor. Bra att de gick åt.

Så till sommarens projekt.
                                             
Jag har länge velat göra en filt av mormorsrutor, men aldrig kommit igång. I början av sommaren köpte jag garn och så började jag virka rutor. 216 rutor gick det åt. Rutorna var roliga att virka, mindre roligt att virka ihop alla rutor. Och att filten värmer har jag redan känt av. För när man sitter med hela filten i knät och virkar kanten runt om blev det väldigt varmt i knät. 
Jag opererades ju i början av sommaren (tyvärr så hjälpte inte op. utan min kropp bråkar fortfarande med mig),  jag skulle hålla mig lite lugn efter ingreppet, då var det perfekt att sitta ute i skuggan och virka.

Här ser ni den färdiga filten.

Idag lyser solen. Ska försöka ta mig ut i trädgården lite och klippa ner vissna växter, plocka lite blomfrön och kanske hittar jag en av våra hönor som är ute på vift. I  två dagar nu så har vi bara släppt in/ut 9 hönor från hönsgården. En av hönorna har försvunnit. Hoppas hon kommer hem snart. För någon räv har vi inte sett här.

PS. Nu har jag varit ute i trädgården 1 timme, och hönan hittade jag instängd i mitt växthus. Hmmmm....så fint det var där inne, eller inte. Det mesta är nertrampat eller uppdraget/knäckt. Jag blir tokig!!!

11 kommentarer:

Monica sa...

Tråkigt att du fortfarande har besvär efter din operation! Hoppas att det reder upp sig snart!
Har ni ingen återvinningsstation i närheten, så att ni slapp elda? Här sorterar vi vårt avfall i garaget, trä, metall, papp, glas etc., och så åker maken iväg och lämnar då och då.
Men det var fina fynd du gjort i högen, både hjulen och spsljéerna!
Vilken fin filt du gjort! Jag har faktiskt också börjat virka mormorsrutor, tänkte göra en filt i blått och vitt att ha när man ligger i hammocken! Men det är ett långtidsprojekt, lite då och lite då! Vad använde du för garn till din filt? Jag använder vanligt akrylgarn, en del restgarner och så köper jag resten.
Sol och härliga hösttemperaturer här idag efter en regnig och blåsig helg.
Ha det gott, kram, Monica

Vform sa...

Hej 'flitiga Lisa' :)
Du har så många projekt på gång så jag förstår inte att du hinner!
Men det sägs den som har mycket hinner mera!
Skrot i trädgården gillar jag, så stå på dig att du får det lagat som du vill :)
OCH din härliga pläd av mormorsrutor! JÄTTEFIN!
Kram på dig och ha det bra!

Lisa i byn sa...

Så fin din filt blev, härliga färger.
Trist att det inte blev bra efter ditt ingrepp.
Kram

Jenny sa...

Men vad tråkigt att det inte blev bra efter operationen! Hoppas det går att göra något, jag håller tummarna. Vilken jättefin mormorsfilt, jag har själv virkat rutor i perioder, så himla roligt och avkopplande.

Lena S sa...

Va bra att du återvinner "skrotet".
Åh vilken snygg filt. Jag skulle också vilja kunna virka mormorsrutor. Kanske ska försöka mej på det i vinter...
Kram Lena
minadagarnu.blogg.se

Bibbis blandning sa...

Vilken underbar filt du gjort. Jag älskar färgerna.
Stackars lilla höna som varit instängd och stackars dig som fått dina växter förstörda.
Det är kul med att ställa ut rostiga ting i trädgården och låta blomster klättra på dem. Jag tror du fixar till något riktigt fint.

Lotta Walfridsson sa...

Hej där
Skrot med rost är ju bara för vackert tycker jag. Vet ej vad du kan använda hjulparet till men du kommer nog på nåt. Bra klätterstöd blir det andra rostiga från fårhagen.
Vilka fina färger i pläden du virkat. Vilket arbete du lagt ner-jättevacker är pläden.

Ha de gott kram Lotta

Gunilla sa...

He.

Så tråkigt att du inte blev bra av din operation.

Vilka fina fynd du gjorde efter eldandet nu får du hitta bra platser till installationerna.

Jag såg i ett tidigare inlägg att du har röd klätterstormhatt. Om du får frön på den så är jag intresserad. Den jag frösådde för ett par år sedan försvann i våras. Så jag får så nytt.

Ha det gott

Evas Pyssel sa...

Du milde vilken vacker mormorsfilt. Inget ont som inte har något gott med sig, om man nu får säga så. För inte vill jag att du ska problem med kroppen. Sen tycker jag att det är så roligt att du tar hand om en del skrot saker till din trädgård. Det är jag verkligen trendigt med rostiga dekorationer bland växterna. Ett spännande blickfång.Jag såg mycket sådant på Trädgårdsmässan i våras.
Hoppas nu att det ordnar till sig så du mår fint igen.
Kramar Eva

Tasstanten sa...

Vad fin filten blev :-) . Jag gjorde en liknande med mormorsrutor för några år sen med i blått och vitt till vår gäststuga och blev väldigt nöjd.

Rost och rädisor sa...

Fina mormorsrutor. Gjorde en pläd för många år sen, men den finns inte kvar.
Det rutiga skrotet är en pinnaharv att ha efter hästen. Vi använder den ibland för att göra gruset fint på parkeringen men då får mannen vara häst.
Trevlig helg
Anette