Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 1 september 2015

Tiden rusar iväg

För två dagar sedan lyfte jag lite försiktigt på "augusti-bladet" i familjekalendern och kikade in i September.  Hela månaden var nästan blank och jag tänkte att det kanske blir en lugn månad. Men Icke...
Som ni vet är vi ju en stor familj igen. Vi har just nu tre asylsökande pojkar som bor här + en av våra söner som bor hemma. Så egentligen är det inte så svårt att fylla upp dagarna i almanackan. Många tandläkarbesök är inbokade och även ett par tider till ögonmottagningen. Idag ringde jag och beställde en tid hos polisen åt min mamma som behöver förnya sitt ID-kort. Själv ska jag beställa en tid hos optikern. Och så har jag ringt runt och bokat om några tider. Men jag är ganska bra på att planera och att organisera (Om jag får skryta med mig själv)


Just nu gläds jag åt min Summer Snow. Det är första gången den blommar och det gör den rejält, den doftar inte men är så fin där den klättrar uppför björkstammen.

En kväll i veckan hjälptes vi åt att väga våra lamm.  Det är snart dags att skicka några till slakt. De ska väga runt 40 kg när man kan skicka iväg dem, våra vägde bara 32-35 kg. Så de får äta upp sig lite till innan det är dags. Här är det teamwork som gäller. En fångar in dem och ställer dem på vågen, en läser av vågen och en är sekreterare.

Hönsen och tuppen mår bra. De har börjat värpa nu. Vi får 4-5 ägg om dagen. Det är så mysigt för när Omar kommer hem från skolan går  han ut i hönsgården och plockar in äggen och så släpper han ut dem en stund.


På komposten växer det som vanligt bra. Nu börjar det bli några pumpor där ute, inte så stora men de växer ganska fort. En hel del majs har vi också fått. Dottern får kolla om de är klara när hon kommer hem om 2 veckor. Dottern har varit på stor militär övning utanför Skövde i 8 dagar. 3000 militärer från hela landet har haft gemensam övning. Hon är numera lastbilschaufför. Kör ut mat och material till de andra militärerna samt åker ut och tankar  militärfordonen. Sen blir hon ledig i 10 dagar och kommer hem ett par dagar. Då har jag tänkt att mor och dotter ska åka till IKEA. Jag behöver handla lite (det behöver säkert hon också)


I går sken solen då var jag ute och fotade...idag regnar det. Och i natt har det åskat. Om jag hade haft jäst hemma hade jag kanske bakat lite bröd idag, men jag får hålla mig till tvätthögen, för den är rejält hög idag.  Det värsta är att få plats med allt som ska hängas på tork.


Ja, visst ja...den här blomman vill jag visa också. Det är en slingerstormhatt. Visst är det fin.

13 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det händer mycket hos dig som vanligt. Slingerstormhatten ser jättefin ut. Jag tror min står alldeles för torrt. Den tappar bladen.
Allt gott
Anette

Lilian Wahlqvist sa...

Härliga bilder och mycket roligt att läsa ... Kram!

Nette Cecilia sa...

En sådan blomma har jag inte sett förut ,så bra det växer hos dig ,både djur och växter ,kramen ,Nette

ulla laiho sa...

Många arbeten går lättare om man är flera och så blir det lite roligare också med sällskap.

Summer Snow är en riktig gigant - jag har den på flera ställen på stängslet runt tomten.

Så vacker slingerstormhatten är - den har jag inte sett. Just nu blommar den vita stormhatten på landet.

Ha en bra vecka!

Monica sa...

Ja, att organisera ett stort hushåll kräver sin kvinna! Men jag tror att du trivs med det! Roligt att de "nya" barnen trivs så bra hos er!
Det ser så mysigt ut att ha höns och så härligt att kunna plocka in pinfärska ägg!

Svar på din fråga om var "Trädgårdstisdag-gården" ligger: Den ligger litet öster om Lund, ca 5 mil från där jag bor.
Ha en fin, ny vecka. kram, Monica

Helena sa...

Jag tror du är duktig på att organisera allt och alla. Det blir mycket bilkörning, hoppas du har en stor bil.
Det låter spännande med dotterns arbete, och säkert fysiskt hårt. Hoppas soldaterna har det bra ute på övningen, och det inte regnar för mycket.
Lammen får växa lite till, ska du spara ullen från dom?
Ha en fin vecka.

Lena S sa...

Fin blogg du har. Mysigt med alla djuren.
Här tittar jag gärna in igen.
//Lena
(minadagarnu.blogg.se)

Bibbis blandning sa...

Som vanligt är det full fart och fläkt hos dig. Och givetvis är du en god organisatör. Det måste du ju vara för annars skulle ju ingenting fungera när ni är en så stor familj.

Mysigt att kunna hämta in färska ägg.

Snäckskalsdalen. sa...

Full rulle hos dig som vanligt! Och den där blanka månaden som vi är nu vart inte så blank så länge, det är alltid så och ni som är såpass många i familjen också, jag förstår att det snabbt blir fullt.
Härligt med lammen, och man tänker alltid, ska dom slaktas, men det är ju så det är.....Hönsen måste vara en guldgruva att ha nu när dom värper så och ni är så många killar!
Vet du, jag har slutat att ha "vanlig" jäst, jag kör uteslutande med torrjäst
numera, det är så bra när man har långt till affären som vi har och du också! Tänkte faktiskt på dottern eran när jag lästa att det var stor övning på gång!
Duktig tjej!
Kramar stora

Evas Kvarnaro sa...

Vackra bilder Annelie.
Tittar in som hastigast, flyger till Polen nu på begravning,
Kram/ Eva

Evas Pyssel sa...

Så härligt med din stora familj. Vilken lycka dina nya pojkar har som kommit till er. Och vad roligt för dem att leva bland får och höns. Djuren man har omkring sig ger en verkligen glädje. Tur att du är bra på att organisera när allt ska klaffa med tider och sådant. Jag kan tänka ibland på hur det var när våra fyra barn bodde hemma. Jag kan sakna den tiden ibland. Det var full rulle och nu lever man i ett annat tempo.
Var sak har sin tid !!!
Underbara, spännande blommor vi fick se idag.
Ha det gott. Kram Eva

Annica Östlund sa...

Förstår att du har fullt sjå att få tiden att gå ihop, jag vet hur mycket jobb det är med många barn. Har ju själv trrepojkar och två flickvänner som nästan jämt är här, så det är aldrig tyst och lugnt =)
Tur du är dultig på att organisera för annars hade det blivit många missade besök.
Hoppas ni alla får en fin helg!
Kram Annica

UlricaA sa...

Tiden går alldeles för fort...alldeles för fort. Men vilkan vackra bilder! kram!