Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 27 september 2015

Skördehelg i Bastanäs

I helgen har det varit full rulle. Det brukar bli så när dottern är hemma. Hon drar i gång en massa saker när hon kommer hem.

Bla. har vi skördat både det ena och det andra från trädgården.

Jag började i fredags med att plocka varsin hink med björnbär åt dottern och mig. Vi har fått enormt mycket björnbär i år. Vi har en taggfri buske som växer på baksidan av garaget. Min syster kom också och plockade en del. Sedan är det så gott att bara gå och äta.

 Jag bad dottern om hjälp att plocka fram mina pumpor från pumpaodlingen i komposthögen. (eftersom min rygg fortfarande inte är helt OK så vill jag inte lyfta för tungt) Det var inte lika många i år som det brukar vara, men de som fanns var stora och fina. Nu ligger de snyggt uppradade framför välkommen planteringen.

När vi ändå var i komposthögen skördade vi majskolvar. 8 st fina kolvar kunde vi skörda.

I trädgårdslandet plockade vi upp lite rödbetor och så har jag fått två squash under hela sommaren. (hur dåligt som helst) Av den ena bakade jag en falsk ostkaka som vi har haft till fikat i helgen.  Den andra squashen ska jag göra plättar av.


 Min man och Omar har stängslat in en ny hage till fåren. Så i helgen hjälpte ungdomarna till att flytta baggarna till nya hagen och tacklammen till en annan hage, medan de höll på med fåren, klippte jag gräset.

Innan de gav upp för dagen tvättade de två  av tre bilar. De jobbar så det ryker. 


En liten rolig sak ang. mitt ryggskott. Jag har tidningen Land (tills. med min mamma) och i det senaste numret stod det om ryggskott. Det var ju väldigt passande så jag läste noggrant, Där fanns ett par övningar man ska göra när man har ont i ryggen. Tänkte det kan jag prova...Ha, ha det skulle jag inte gjort för fy vad ont det gjorde i ryggen sedan satt värken i hela dagen. Så inga fler såna övningar för mig. Nej, det som var skönast var att åka till badhuset. Det var den bästa medicinen den dagen. Får bli fler besök till veckan.


14 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Så vacker bild vid sjön.
Vi sparar vår skördefest till nästa helg, då ska vi plocka ner våra äpplen.
Kram

Lena S sa...

V mycket mumsigt ni skördat, björnbär som är så gott. Hoppas ryggen blir bra fort. Badhuset gör den gott. ☺
Ha en fin vecka!
Kram

Jenny sa...

Wow, vilka pumpor!!! Enorma! Och de där hinkarna med björnbär ser helt magiska ut i mina ögon, vet faktiskt inte om jag någonsin ätit färska björnbär men de är ju så vackra!

Helena sa...

Men oj så stora pumpor. Blir alldeles paff. Sedan måste jag säga att du gjort en så snygg bakgrund på bloggen med höstmotivet. Tack för ditt fina ord om min text. Det värmde. Kram

Monica sa...

Oj, vad ni har skördat! Härligt! Och, som vanligt, full rulle hos er!
Ha det gott, kram, Monica

Äppelblom sa...

Hej Annelie och tack för att du tittade in hos mig.
Jag hoppas att du snart blir bättre i din rygg för det är sannerligen inte något trevlig ställe att ha ont i.
Stor kram till dig och ha det så bra det går!
Inga

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka härliga björnbär! Och skönt att höra att du är lite bättre i ryggen och att dottern varit hemma, det händer, som du säger saker när hon är med!
Nä, inga övningar när man har ont, det har jag aldrig trott på. Att försöka röra sig lite lätt så att blodgenomströmningen kommer igång, det tror jag är bra, om det går. Vilka pumpor! Bamsestora! Härliga höstbilder!
Kramar

Raija sa...

Så mycket ni skördat. Min björnbärsbuske måste flyttas, för den håller på att tyna bort och ger inga björnbär alls längre.

Så du har också ont i ryggen, för det har jag haft i över en vecka nu. Har också provat flera olika övningar jag hittat på nätet, men ingen har varit till hjälp.

Evas Pyssel sa...

Oj vad ni jobbar på . Men man blir ju så nöjd när man är klar. Härliga björnbär. Vi har också haft jättemånga på våra buskar. Wow vilka pumpor du har. Lyckad sådd. Jag har nog inte svarat dig om tomatfrön. Såklart får du frön av mig, vilka sorter du vill. Jag håller på att samla nu. Vill du ha nu eller framåt våren ?
Idag har vi svept in tomatbuskarna eftersom de sagt ev frost inatt. Det är fortfarande många tomater kvar att skörda.
Var rädd om ryggen.
Kram Eva


Winkel's Crazy Ideas sa...

Så fine bilder hos deg. God bedring med ryggen, håper flere besøk i badehuset hjelper godt. Pam i Norge

Bibbis blandning sa...

Som vanligt är det full rulle hos dig. Jisses vad ni hinner med.
Jag känner mig som en snigel om jag jämför med dig. Tycker inte jag får någonting ur händerna egentligen.
Men som alltid har du fina bilder och det är så kul att läsa om vad ni har för er.
Hoppas din rygg blir bättre. Var rädd om dig.

Eva Linnea sa...

Hej Anne-Lie! Nu ska det bli bättre ordning på mitt bloggläsande. Det tar ett tag att ställa om sig när man bytt blogg-adress, förutom att ställa om sig från 250 kvm till 42 kvm boyta!! Tomten är desto större; nästan 5000 kvm. Så nu ska jag starta en ny köksträdgård (för 4:e gången) med början i dag. Jag ska åka till Gården och hämta pallkragar och börja lägga ut så jag åtminstone kan sätta vitlök innan vintern slår till.
Kram EL

Lotta Walfridsson sa...

Björnbär är ju så gott. Vi kunde åxå skörda en hel del björnbär från vår lilla buske. Gott o ha i frysen.
Falsk ostkaka har jag hört talas om, tror nog jag smakat det för flera år sedan. Fina pumpor har ni med. Är ju tid för det nu och framöver.
Mycket ni fick gjort tillsammans med barnen under helgen. Toppen!!
Kram Lotta

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin söndag!