Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 16 april 2013

Hej då....

Tänk att våren kom till slut. Som vi väntat, som vi frusit, som vi suckat över varje snöflinga som dansat i luften, som vi klagat över alla minusgrader....men nu är det glömt (eller), för nu är våren här, åtminstone i Småland. Helt underbara dagar har vi ... solen värmer gott och man springer runt i trädgården i bara kortärmat och plockar och plockar. Fast jag har mest varit inomhus och vårstädat men jag måste ut och njuta av det fina vädret lite också.

Och nu hoppas jag att vår lille kotte trivs ute i det fria. För i helgen släppte vi honom fri igen, nu är det så pass varmt så han klarar sig. Jag tror han tyckte det var skönt att få komma ut...och visst ser det ut som han säger, "Hej då, på fotot...Tack för att ni tog hand om mig tills det blev vår". Jag hoppas han kommer tillbaka någon gång i sommar.

Idag har mina blåsippor slagit ut....underbar blå färg, jag såg att det var knoppar på vitsipporna också, ett par dagar till så blommar de också.

Min man har tvättat växthuset åt mig i eftermiddag, nu ska jag köpa hem lite jord och gödsel, sen kan jag nog snart börja så därinne. Brukar så tagetes och astrar där, och det ska bli så skönt när jag kan flytta ut mina odlingar dit, de här dagarna har de flyttat ut på altanen för att härdas och så in igen på kvällen. Jag har fått en massa ohyra på dem i år, inget roligt.

I morgon ska jag till tandläkaren. 8.50 har jag en tid. Jag bet av en tand förra veckan så jag måste väl laga den...nu för tiden kan man ju inte betala med kontanter så det räcker om jag har Minuten kortet med mig, för det kostar väl en slant. Han ska göra undersökning också. Bra att komma dit tidigt på morgonen då hinner jag mycket mer under dagen. Funderar på att vårstäda det sista rummet på nedre plan, får se hur det blir.
Ha det gott alla bloggvänner och njut av våren och värmen.

24 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Vad fin han är, alltså Igelkotten!
Du har det så fint hos dig. Jag orkar ju inte plantera som du gör. Och nej, det är bara en massa skrot i våra högar. Ingenting är helt, med andra ord, enbart skrot.
Ha en fortsatt trevlig kväll! /Kram

Ingrid sa...

Så skönt att det blivit så varmt att ni kunnat släppa ut kotten.

Och lycka till hos tandläkaren i morgon.

Kram, Ingrid

Agneta sa...

Vilken tur igelkotten har haft, har säkert fått ett extra liv. Glöm inte att njuta av vårvärmen. Städningen kan vänta. Kram Agneta

Eva Trillian sa...

Hoppas "kotten" hittar en annan "kotte" och bringar många andra sm å "kottar" till världen :) Så fin den är!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan som verkar bli full med vår!

Kerstin: sa...

Ja visst är det härligt att våren har kommit igång med lite värme. Kul att se att lilla igelkotten har det bra och ger sej ut på egna våräventyr.

Ha det gott.

Kram

Evas Pyssel sa...

Nu är det lätt att få vårfnatt med allt man vill göra. Mina odlingar står i uterummet och de ser bra ut. Hoppas också få ordning på växthuset så det går att så där med. Nu är det roligt !!!
Kram Eva

Birgitta sa...

Ingen vår hos oss. Vi fick ca 40 mm nederbörd till helgen och det var snö, tung blöt snö. Fast den snön har smält bort och tagit med sej lite av dem gamla snön. Men vi har mycket snö kvar än. Plusgrader är ju positivt att vi har.
Kram Birgitta

Monica sa...

Ja, visst är det skönt, att våren äntligen har bestämt sig för att stanna!
Här har varit väldigt dimmigt idag, men det lättade fram på eftermiddagen och sen var det jätteskönt i solen!
Åh så fint det är med blåsippor, det har vi inte här, tyvärr.
Ha det gott, min vän, kram, Monica

sjusoverskan sa...

Lycka till hos tandis och lycka till igelkotten!
Visst är det skönt med vårvärmen!
Kram Inger

Linneskåpslycka sa...

Härligt när våren är på gång:))
Kul att du vill vara med i vårens utlottning:))Önskar dig lycka till;)

kram Tina

Paula i pörtet sa...

Hejdå lilla kotte, vad fin den är! Min dotter har en minikotte som husdjur, pygmeigelkott, den heter Zookie och har ett hjul där den springer runt, gärna om nätterna eftersom de är nattaktiva djur.
Ha en fortsatt fin vårvecka, här viner stormvindar hos mig idag

Gunilla sa...

Men så härligt att kunna vara ute i trädgården och rota.
Vilken söt igelkott det är så roligt när de kommer och hälsar på.
Din blev nog glad över er omtänksamhet och omvårdnad och kommer säkert igen.

Jag har tandläkaren nästa måndag. En avbiten del av en krona. Det blev en dyr karamell. De beräknade 4500 kr. Lite onödig utgift.

Ha det gott

Helena sa...

Undrade just hur lilla kotten hade det, och ser nu att han är ute på äventyr igen. Hoppas han hälsar på snart. Vad skönt att våren har kommit till er, och det ska bli spännande att se hur din trädgård frodas. Ha en fin vecka.

Mor Tuta sa...

Härligt att våren anlänt och med allt vad det innebär.
Er lilla igelkott ser ut att ha haft det bra, hoppas ni får besök av den igen.
Lycka till med ditt växthus.
Kram Birgit

Christina sa...

Hoppas att det gick bra hos tandläkaren och att det inte blev alltför dyrt. Visst är det härligt när det börjar spira i trädgården. Jag har inte gjort något i min ännu, men snart sätter jag igång.
Ha det gott!
Kram
Christina

Berit sa...

ÅÅ lite sorgligt att säga hejdå till honom, hoppas ni får träffa på han igen.Visst är det härligt nu då vårblommorna börjar visa sig igen??
Ha en underbar dag!!

Raija sa...

Ja, det ser verligen ut som om igelkotten säger hej då :-). Han njuter nog av friheten igen.

Bita av tänder brukar kosta en hel del hos tandläkaren. Inga roliga utgifter.

Jenny sa...

Jamen äntligen!!! Till och med här händer det grejer varje dag! Idag är det grått och regnar, men ja, det är plusgrader i alla fall och tar på snön, mina rabatter börjar komma fram lite här och där. Vad söt kotten är, jag tror han är riktigt tacksam för er hjälp!

Kram,
Jenny

Ps. Avundsjuk på alla som har växthus!

Solglittret sa...

Oooo en sån söt lite Kotte eller Igis som vi brukar säga...vad behjärtansvärt gjort av er att hjälpa den <3
Spännande att få se för er om han kommer stanna i närheten:)

Inte lika trevlig att bita av en tand, huu såå jobbigt och dyrt!

Hoppas du får en finfin dag vännen och ett lika finfint veckoslut
Kram Lollo

skifferhuset sa...

Så gullig han är den lilla igelkotten! Hoppas du fick ordning på tanden å att minutenkortet klarade persen i kortläsaren!! I fjol så lovade jag mig själv att inte så fröer.... vet inte vad det kallas det som står på ett bord i söderläge och börjar komma upp...*ler* Kram Iréne

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Ja, visst är det helt underbart att våren äntligen är här, jippie!
Var roligt att "er" lilla igelkott fick komma ut i det fria igen, hoppas han klarar sig bra.
Ha det gott. /Ingela

Snäckskalsdalen. sa...

Den lilla igelkotten, så söt! Tänk så mycket omsorg han fått, och nu har han fått en bra start. Hoppas han kommer tillbaka till sommaren, dom är så mysiga.

Och hoppas att tandläkaren inte hittade några hål! I så fall beror det nog på att du ätit för mycket godis....!!! Bet du av en tand, jaja, det är väl så det är när man passerat det där ålderstrecket....jag skojar lite idag.

Våren kom hit och sen försvann den, det är ganska kallt, vi har storm och spöregn och det är inte direkt vårvarianterna, det är höstaktigt ute. Dessvärre, så jag fortsätter att klaga lite till!

Agneta kramar

Lövkojan sa...

Ja oj så härligt att våren nu äntligen är här!
Så fint att han får komma sig iväg och ser verkligen ut att säga hejdå:)

Hu, lycka till med tanden, kram Marie-Louise

Eva Linnea sa...

Den söta lilla igelkotten kommer tillbaka till sitt "fosterhem", hoppas jag. Nu är jag i Småland och firar vårens ankomst. Det är härliga tider nu, med jord under naglarna. Ska vara här i 2 veckor och njuta av trädgårdsarbete.
Kram från EvaLinnea