Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 1 april 2013

Nallar


Min syster som arbetar på Röda Korset frågade mig för ett tag sedan om jag ville hjälpa till att sticka nallar till ambulanspersonalen i Växjö. De i sin tur ger en nalle till sina små passagerare (när barn behöver åka ambulans). Nallarna är 26 cm höga. De stickas i ett stycke, sys ihop och stoppas. De stickas av restgarner och det har jag gott om. De var jätteroliga att göra, speciellt roligt när man vet vilka som kommer få en nalle när han/hon blir sjuk. I morgon ska min syster leverera de 7 nallarna som jag har stickat.

Någon har frågat om man kan hjälpa till att sticka. Nu är inte detta något projekt som pågår i hela landet utan det var chefen på min systers arbete som tog kontakt med ambulanspersonalen och frågade om de behövde hjälp med något. Vill ni hjälpa till att sticka kan ni höra av er till mig.
Annars kan man ta kontakt med barnavdelningen på sjukhuset där man bor, och höra om de vill ha några nallar stickade att ge bort till barnen som är inlagda.

Vilket härligt väder vi haft ett par dagar. Solen lyser och värmer från en klarblå himmel. I går hade vi +5 och jag tog en riktig långpromenad i skogen. Kändes så konstigt att gå vår skogsrunda utan att ha sällskap av vår hund. Det trillade några tårar nerför kinden när jag gick där i skogen, tänk att man kan sakna henne så.
Idag har det varit samma härliga vårväder ute, och ytterligare någon mer plusgrad. Jag har tvättat lakan och hängt ut på tork. Nu luktar det så gott om tvätten.

Hej, Jag heter Zingo

Nu har min syster med familj köpt en liten hundvalp. Hon är så söt, gosig och busig. Jag får väl gosa lite med henne när hon kommer på besök. Och kanske låna henne när jag vill ut och promenera. Än är hon för liten (bara 8 veckor)......än är jag inte redo att köpa någon ny hund (fast jag är ute och kollar på blocket ibland, vet vad jag vill ha...men inte än)

19 kommentarer:

Fröken Pysseltanten sa...

Vilka härliga nallar du stickat för ledsna barn som behöver en nalle som mest. Hundvalpen är ju bara för söt....
Har haft en väldigt underbar påsk och snart så har all snö smält bort här i stan med...
Ha en trevlig kväll..

Snäckskalsdalen. sa...

Men vilken gosig liten valp! Smutt så söt! Man blir alldeles vill-haig!
Dom har ju så söta tassar och är så klumpiga.....sen glömmer man att dom varit så små och så söta.

Så flitig du är! Och nallarna var jättesöta! Det var längesedan jag stickade för Röda Korset, men oj, vad det gick undan då, det var sådana där små set med kofta, mössa och byxa, vill jag minnas, och jag roade mig med att göra dom i så kul färger som det gick. Men sen fick dom fullt på sitt lager RK, och då kom jag av mig och sen fick jag ont i axlarna av att sticka och där är vi idag!

Men jag kommer igen!

Ja, vilka sköna dagar det varit, det är nästan så man börjar tro på't lite igen!

Agneta kramar

Lisa i byn sa...

Fina nallar du gör!
Det är aldrig för tidigt att köpa ny hund.Vi var utan hund endast 2 månader mellan första och andra hundarna. Fast nu gick det 7 månader mellan maja och elsa.
Hoppas att ni haft det trevligt i påsk, det har vi! //Kram

Rosor och Pioner sa...

Så glada barnen kommer att bli över att få en sådan fin nalle.
Så söt hundvalp!
Kram Susanne

Evas Pyssel sa...

Vilken superbra idé med nallarna. Hoppas att den sprider sig till andra ställen. Visst har det varit härligt väder idag. Humöret stiger när solen skiner. Men det är kallt i alla fall.
Kram Eva

Monica sa...

Så jättefina nallar du stickat och vilken tröst dom ska vara för små rädda barn i ambulans!
Och hundvalpen är ju så där bedårande som bara hundvalpar kan vara...
Hoppas att solen fortsätter att skina på dig!
Kram, Monica

sjusoverskan sa...

Hej!
Vilka fina nallar Du stickat och till välgörande ändamål, jättebra!
Visst saknar man voffsegull men Du får säkert låna lilla hundvalpen så småningom. Det finns ingenting som går upp mot en hundvalp!!!
Kram Inger

trädgårdsdrömmar sa...

Så söta nallar du stickat.Dom kommer nog att bli en fin sak till barnen.Kram

Raija sa...

Men vilken lite sötnos du fångat på bild. Förstår att du saknar din hund och att det är tufft mellan varven av saknad.

Nallarna är jättefina och ett bra initiativ.

Solglittret sa...

Det var de sötaste små nallar jag sett på länge...Ojoj så händigt att kunna sticka sådana. Vilket behjärtansvärt arbete ni lägger ner...underbart :)
Den lilla valpen är ju bara för söt...underbart gosigt med dessa mjuka nya små varelser att njuta av, det är livet det!!
Ha det gott vännen
Kram Lollo

Karin sa...

Hejsan! Vilket jättebra idé att sticka små ambulansnallar och vad söta de var. Vilken supergullig liten hund, man vill ju ha en lika dan :) Ha det bra Karin

Black Iris sa...

Vilket härligt initiativ det här med nallarna.. Tyvärr är jag ingen duktig stickerska men jag håller på och övar mig.
Vilken underbar liten valp, så jag förstår att du blir lite sugen..

Kram Maidi

ulla laiho sa...

De söta nallarna är ett fint sätt att förena nytta med nöje - en av dina specialiteter tror jag.

Jag vill inte ha någon egen hund, någonsin, det var bara för sorgligt när den sista blev sjuk och dog. Har ju haft möjligheten att trösta mig med Zorro ibland. Nu har vi blivit lovade att få vara hundvakt några dagar i maj åt min mans brors två hundar - det ser jag fram mot.

Ha en fortsatt bra vecka!

Margot sa...

Vilka söta nallar du gjort, de kommer säkert att bli till tröst för små sjuka barn! Hundvalpen är så söt, hoppas du hittar exakt det du vill ha när du är redo för en ny hund!
Ha det gott!
Kram

Eva Trillian sa...

Så fina nallar! Tänk så mycket tröst de kommer ge :)
Och den valpen! Halledosingen! Så sugen man blir ibland :)

skifferhuset sa...

Så söta nallar du har stickat, de kommer med all sannolikhet att värma något barn som behöver tröst! Härlig liten hundvalp, men förstår att du inte vill ha någon just nu, det får ta sin tid, för mig tog det 1 år innan jag kom på att nu är det dax för en ny hundvän! Kram Iréne

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Så söta och fina nallar du stickat! De kommer säkert att vara till tröst för de sjuka/skadade barnen!
Ha det gott. Kram, Ingela

Polargrevinnan sa...

Vad glada barnen ska bli när de får en liten nalle till tröst.
Förstår att du saknar din vovve. Det är nog förståndigt att vänta ett tag innan man skaffar ny hund. En dag träffar du på en liten valp som tittar på dig och du känner att ni hör ihop.
Jag såg 10-dagar prognosen i kväll.
Sol,sol och åter sol, visst är det härligt.
Ha det bra.
Kram Viola

Birgitta sa...

Vilken ljuvlig liten valp. Förstår om du vill vänta lite med en ny familjemedlem, men tror att den dagen kommer snart. För är man van vid att hund är det svårt att vara utan. Vi väntar på att våren ska komma och att det blir varmare på nätterna också. Vi ar mycket snö kvar och det är bara att acceptera att jag bor längre norr ut nu.
Ha det så gott.
Kram Birgitta