Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 29 april 2013

Ligger efter...

Hejsvejs, nu är jag tillbaka igen.
Förra veckan var en intensiv vecka. Jag jobbade på dagis hela veckan, då två av personalen var sjuka och bara jag fanns som vikarie. En dag var jag vikarie för tre personer (men jag får antagligen inte tredubbel lön). Och så nästan full barngrupp ca 18 barn. Kan tala om att jag somnat ovaggad på kvällarna.
Min man och dotter har lagat middag på kvällarna. Jag har plockat fram en matbit från frysen kvällen innan, tagit fram recept och gett instruktioner sen har de gjort resten. När jag kommit hem från jobbet ca. kl 17.00 har maten varit klar. Lyxigt, eller hur, så skönt när man kan hjälpas åt.

Så är det måndag igen och jag har inte orkat eller hunnit ut att fota några vårtecken till idag, även om det finns gott om dem i min trädgård.  Men årets majblomma är väl ett säkert vårtecken. Jag tycker om färgen på majblomman i år.

Sprang även ut och tog ett kort på mina pioner, de har kommit långt. Men titta in hos Annica, här finns det fler som visar vårtecken.

I lördags hjälpte vi äldste sonen att flytta. Han och hans flyttlass kom från Eksjö på lördagen och hjälpte honom att möblera och packa upp ur hans flyttlådor. Lägenheten är jättefin och ligger i centrum så han har nära till allting. Det kanske inte var den bästa dagen att flytta in på eftersom det var "våryra" i Tingsryd. Fullt med bilar och människor överallt. Men det visste vi inte när vi planerade flytten. Vi hade dessutom släp med oss för vi köpte nya trädgårdsmöbler till altanen.

I går söndag spelades barmnmusikalen "Gryningsljus" upp i vår kyrka. En barnkör med ca 25 barn som övat hela våren och igår var det dags att sjunga upp inför en fullsatt kyrka. Musikalen handlade om när Gud skapade himmel, hav, fåglar, djur, männsikor osv. Ååååhh, de var så duktiga och fina. Barnen var änglar och jag och två "damer" till har gjort änglavingar till alla barnen, med glitter i kanten. Vi fick tag på glitter tack vare att alla letade i sina jullådor efter glitter som blivit över från julen.

Jag har fått tips om en sida på nätet som säljer hudvårdsprodukter.
Alltifrån hårvård/hudvård/makeup/solkrämer och mycket, mycket mer. Titta gärna in där. nu när vi trädgårdstokar ska ut i våra rabatter blir händerna väldigt torra och nariga då kan det vara skönt att få smörja in dem med en fin handsalva. På den här sidan Bangerhead finns det många olika tips att välja på. Något som jag själv ska titta vidare på är produkterna för ansiktsvård. Har redan tittat runt men inte bestämt än vilken jag ska köpa.

Japansk körsbärsbuske

Även om veckan och helgen varit intensiv var jag bara tvungen att ut i trädgården i stund på lördagen.  Hmm, jag har köpt en del nya växter som behövde komma ner i jorden, har inte gått förut pga. tjälen, men helgen gick det. Har köpt en ny forsythiabuske, den jag har innan är inte för rolig, en enda gren som sticker rätt upp. Två st. japansk körsbärsbuske för 39.90 st. sex nya rosor för 29.90 st. Ja, rosorna har jag inte hunnit få ner än, får bli i morgon eftermiddag.
Om en stund ska jag till sonen, vi ska ha en träff med LSS-handläggare och områdeschef. Hoppas han bjuder på lite gott fika. Och imorgon bitti ska jag till tandläkaren och laga min avbitna tand.

Jag ser att ni andra har bloggat så flitigt...tyvärr har inte tiden/orken räckt till att titta in hos er.

16 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Jag håller god koll på min rabarber, tog kort på den för en vecka sedan, tänkte jag skulle göra det igen, men har inte blivit färdig. Men vad den har växt. Härligt att se förändringarna i naturen.
Kul att har sonen på hemmaplan!

Jobba lugnt! Kram

Monica sa...

Ja, du har verkligen haft fullt upp! Skönt att det gick bra med sonens flytt!
Man MÅSTE ju inte lägga ut vårtecken varje vecka, för att man gått med i vårteckensutmaningen! Jag gjorde det ju inte förra veckan!Man får ta det när man har tid och lust...
Kram från mig!
Monica

Eva Linnea sa...

Det är verkligen fullt upp hos dig! Härligt att du hänger med i svängarna. I dag har jag slaktat min bastu och gjort det till förråd. Den som spikade fast sittbänken i bastun skulle få pris för jordbävnings- och översvämningssäkraste bastun i hela världen, tro mig! Jisses vilket jobb att få loss den.
En skön kväll önskar EvaLinnea

Solglittret sa...

Vila bloggen när du känner att allt kräver mycket av dig.
Ta han om dig på bästa sätt och ha en fin Valborg vännen
Kram Lollo

Agneta sa...

Hej på dej,
Ibland skull dygnet har lite fler timmar, man kan ju inte hinna med allt.
Har du testat ringblommssalva, det tycker jag täcker det mesta. Den använder jag till allt möjligt.
Kram Agneta

Evas Pyssel sa...

Vad skönt att du har duktiga hjälpredor när du jobbar. Att flytta "barn" är vi vana vid. Nu har vi sonens alla flyttlådor i garaget. han får komma hem och sortera. Inte lätt när man bor utomlands.
Såklart att du kompletterar din fina trädgård med nya spännande växter. Jag hoppas att de rosa konvaljerna har klarat vintern.Det låg ett tjockt snötäcke över dem.
Kram Eva

Karin sa...

Hallå! Ja du verkar ha fullt upp så vilken tur att du har några som fixar marktjänsten :) Jag håller med dig om majblomman tycker färgerna var fina, ha det bra Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Kära vän, du har då fulltecknat schema och tur att din man och dotter är så händiga i köket! Annars hade du väl dånat av trötthet.

Va skönt att flytten gick bra och änglaspelet! Dom ser så söta ut barnen.

Nu är det sent och jag skall ta och törna in, vi får "pratas" vid mer en annan dag!

Kramar
Agneta

Gunilla sa...

Otroligt ,du har ju fullt upp.
Jag tycker att jag har all tid i världen att blogga men jag har ingen inspiration.

Pionen har verkligen kommit upp mycket.

Ha en riktigt fin Valborg.
Varma kramar

Black Iris sa...

Här har du en till som varit lite dålig på det här med bloggandet. Ibland infinner sig inte lusten helt enkelt..
Jösses så du jobbar och sliter, men vad härligt att du har så go familj..

Kram Maidi

Jenny sa...

Vilken fin japansk körsbärsbuske! Den har jag inte sett förr. Vad du jobbat och stått i, jag tycker absolut att du ska kräva tredubbel lön! Hälsa från mig ;)

Angående vårt kök kan jag tala om att vi redan har ett fungerande kök, men det är på övervåningen eftersom vi hyrde ut nedervåningen tidigare. Men nu ska vi göra nytt på nedervåningen. Så det går ingen nöd på oss, egentligen är det synd för annars kanske vi skulle varit lite snabbare ... Ha det bra i trädgården!

Kram,
Jenny

nattugglan sa...

Kära nån så du har "tjämpat" som vi säger här.. inte behöver man kika in varje dag heller...men dú ska ha en bra valborg o en fin 1;a maj...!!

Margot sa...

Du verkar ha fullt upp, inte lätt att vikariera för två och tre samtidigt:) Härligt med din duktiga och hjälpsamma familj! Kul med nya växter i trädgården, den Japanska körsbärsbusken är jättefin! Skönt att allt gick bra med sonens flytt!
Anledningen till att jag lite smått börjar minska ner mina rabatter är den planerade flytten till Kalmartrakten om några år! Jag behöver gott om tid att få återställt trädgården här så det inte är så många rabatter den dag vi flyttar!
Ha en trevlig Valborgshelg!
Kram Margot

ulla laiho sa...

Vilken jobbig vecka du haft!

Jag har tvärtom haft det lugnt - varit på barnbarnens födelsedagskalas. Jag fortsätter att slappa - en förkylning är på gång - har ont i halsen och hostar.

Hittills idag har vi haft så mycket regnskurar mellan solskenet att jag tappat räkningen. Håller mig inomhus.

Hoppas du har en fin Valborg!

Eva Trillian sa...

Verkligen fullt upp! Ibland hinner man inte mer änatt leva ;) och bloggen får vänta. Nyttig prioritering!
SV: nej, jag längtar inte efter hösten :) Men nu ha alla torra gamla löv töat fram och nostalgin slog till tillsammans med glädjen över att vi nu är på "rätt" sida om vintern!
Önskar dig en fin 1:a maj!

Alexandra - Pysselmaniker sa...

Oh, vad långt dina pioner kommit! Mina har inte visat sig än (eller så döljer gräset skotten fortfarande).