Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 6 augusti 2012

grillning och blommor


I Onsdagskväll hade vi besök av goda vänner. Frun i familjen har bott i närheten av oss i ett par år och vi var mycket tillsammans då, varje vecka tror jag. För tre år sedan gifte hon sig och flyttade till Norge. Så nu träffas vi inte så ofta längre, men de brukar komma till Sverige en gång per år och då vill de gärna besöka oss, vilket jag tycker är jätteroligt...att vi fortfarande räknas som deras vänner. I onsdags var det fint väder när de besökte oss så vi grillade ute. Var och en gjorde sina egna grillspett, till det hade vi potatis sallad. Senare blev det jordgubbglass med hemkokt chokladsås. och kaffe/te, en mycket trevlig kväll. (Skönt med fb för då kan man hålla kontakten med varandra trots att hon finns i Norge :))

Idag har det varit regn och rusk men ändå varmt ute. Jag har tillbringat eftermiddagen i Växjö. Shoppat runt lite. Var bla. på Panduro....har tänkt börja med en ny hobby, får se om jag klarar av det...men jag måste färda några andra projekt innan jag börjar på min hobby.

Så var jag in på Plantagen......idag fick jag välja (nästan) vad jag ville och jag slapp att betala, det gjorde andra i familjen. Och jag som hade bestämt mig för att det inte ska bli fler rabatter i trädgården...men, men  det gick ju inte att hålla.

Var ute och fotade lite blommor i solskenet i går. Kan inte förstå varför jag inte odlat ringblommor innan, de är ju så vackra, eller vad säger ni...Nu växer det ordentligt på min hästkärra, slingerkrassen har kommit igång, nu slingrar den sig runt hjulen.

Till sist fick jag mig ett gott skratt när jag kollade facebook ikväll. Jag måste få dela med mig av den bilden till er. Riktigt så illa ställt är det inte med mig än...men det går fort utför.16 kommentarer:

Margot sa...

Härligt med riktiga vänner, då betyder avstånd inte så mycket! Undrar vad det kan vara för hobby???.....ska bli kul att se! Din hästkärra är så läcker, måste vara en underbar syn när den är fylld med blommor! Ja den sista bilden var läcker men jag hoppas det dröjer ett bra tag innan det blir så illa ställt med oss:))
Här vräker regnet ner nu så det borde bli ordentligt vattnat!
Ha det gott!
Kram

Monica sa...

Visst är det trevligt att man kan hålla kontakten fast man bor långt ifrån varandra! Så är det med vissa vänner; man känner varandra så väl, fast man inte träffas så ofta!

Alltid kul med en ny rabatt...

Och vad kan det vara för hobby, som du ska börja med?

Ha det gott, kram, Monica

Helena sa...

Utflyttade svenskar till Norge är du duktig på att hålla kontaken med, inklusive mig. Kanske du ska ta en Norgeresa och hälsa på oss här?
Ringblommor är som att fylla kroppen med energi, vilka färger. Lycka till med nya rabatten, vi vänatar på dina fina bilder.
Ha en fin tisdag. Idag ska vi till IKEA för första gången på flera år.

Vform sa...

Vilket härligt och somrigt inlägg du gjort!
Man blir glad av allt du skriver :O)
Sista bilden ... ja det borde vi alla pröva på .. :O))
KRAM till dig!

gunsan sa...

Trevligt med vänskap som håller.Nu blev jag nyfiken på vad du ska börja med för något nytt i hobbyväg.Det måste du berätta snart.
Den sista bilden är kul ,fast så glömsk har jag inte blivit ännu.MVH

Raija sa...

Visst är det fint att man kan behålla vänskapen fast avståndet blivit längre. Jag har en vän i Tyskland och hon har bott där i 17 år nu och vi träffas varje gång hon kommer till Sverige och jag har varit nere hos henne 2 gånger. Sen ringer vi ofta till varandra och har lyckats hålla den här nära vänskapen vid liv.

Fina blommor som vanligt hos dig.

Snäckskalsdalen. sa...

Ny hobby? Du ska väl inte börja knyppla.....? Spännande är det i alla fall att se vad det är.

Goda vänner är mysiga att ha och man behöver inte dra hela sin historia, man liksom bara fortsätter där man var sist.

Oj, oj, oj, ja, man får hoppas man kommer ihåg kläderna ett bra tag till.....

Agneta kramar

Nette Cecilia sa...

Jag tror nog att jag kommer att komma ihåg kläderna ett bra tag jag också ,kul med goda vänner .Jag har alltid väntat på den dagen jag ska få handla och någon annan betalar,kram Nette

anemonen sa...

Vad roligt när man kan behålla vänskapen trots avstånden. Gula blommor är vackert och du har lyckats fånga dess skönhet. Ha en fin kväll.

Huset på kullen sa...

Spännande vad månne det bli för ny hobby du ska dra igång. Håller med ringblommorna är underbara. O grillningen ser inte fel ut alls. Ha en härlig morgondag kram Beijan

Agneta sa...

Fint med ringblommor och har man väl sått dem ett år så kommer de igen!
Det är en av mina favoriter kan inte vara utan salvan.
Visst blir man beroende av blommor och rabatter,kan inte få för mycket av det.
Kram Agneta
Ps. fin bild:)

Äppelblom sa...

En förmiddagshälsning till dig. Ringblommor är fina och påminner om min mamma som alltid ville ha sådana i rabatten.
Ha det fint och kram!

Hanna sa...

ja att motstå blommor ät nästan omöjligt tycker iallafall jag.
Roligt med besök av vänner, det är något av det bästa med sommaren.
kram
Hanna

Syssis små funderingar sa...

Sådana besök är trevliga. Blommor har man kanske aldrig för mycket av :) Vilken härlig bild om glömska;)

Mimmi Hek sa...

Skoj med besök av gamla vänner.
Vad gäller ditt nya projekt så lärde vi oss på drejningen att när det gäller nya upplevelser så ska man inte tänka så mycket innan utan bara göra. Tänka kan man göra efteråt! Det tycker jag är en bra tanke att ha med sej. Tänk så mycket mer man får vara med om då.
Lycka till!
Kram

Monica o Jacob sa...

Gott om ringar, ringblommor är en av mina favoriter;-)
Ja nog kan man bli glömsk på äldre dagar alltid Hihi