Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 12 augusti 2012

Intensiv - men rolig/trevlig helg

I fredags fyllde jag år......Jag arbetade på dagis den dagen och barn och personal överraskade mig med en liten födelsedagsfest. Det hade jag inte förväntat mig, för jag är ju trots allt bara en vikarie som arbetar lite då och då. Men jag blev verkligen glad. Barnen hade ritat fina teckningar till mig och "köksan" hade bakat en god marängtårta och dekorerat med röda vinbär och blåbär.
På kvällen hade vi fest hemma med familjen.

 Den här teckningen är från en flicka som heter Alicia, sen ligger det fler fina under hennes teckning.


I lördags hade vi en fin eftermiddag och kväll vid vår sjö.
Vi dvs. min familj och min systers familj och vår mamma och en arbetskamrat till min man och hans familj, träffades för att fiska kräftor och grilla och ha trevligt tillsammans.

Här lägger vi in bete i kräftburarna. Vår hund står och kollar så det blir riktigt gjort.

Våra tonårskillar roade sig med att fiska både från båten och bryggan de fick två stora fina gäddor, de fick min mamma med sig hem.

Några var ute och paddlade i sonens kanot, än har han inte fått till någon raket att sätta på kanoten.

Som vanligt den här sommaren får man räkna med att det kommer en regnskur varje dag. Här sitter min mamma och väntar på att glöden ska bli bra så vi kan grilla korv....och ja, det regnar.

Här sitter några av de som var med under kvällen. Vi har kört ner våra träbänkar som vi hade hemma i trädgården, min man har lovat att spika nya hit hem, hoppas det blir gjort. Men jag saknar ett bord......

I år hade jag satt solcellslampor vid sjön för att det skulle vara lite mysigt och hängt upp lyktor i träden med värmeljus i. Tyvärr hann det inte bli riktigt mörkt under tiden vi var vid sjön. Vi började grillningen lite tidigare i år för att min mamma ville vara med. Men min man och syrrans man var till sjön kl 04:00 och tog upp kräftburarna då lyste collcellslamporna fint. Fick vi några kräftor då...nej, inte en enda...men förra helgen fångade vi 25 st. (Men det finns ju kräftor på affären)

Ikväll är jag så trött, så trött......känns att man blivit ett år äldre :) man orkar inte med sånt här hålligång längre, det går förmodligen bättre om man får sova om nätterna, men det är lite svårt att få lugn och ro när ungdomarna har vänt på sina dygn.

15 kommentarer:

Margot sa...

Grattis än en gång! Klart du skulle bli uppvaktad av barnen, kul med alla fina teckningar du fick, sånt värmer!
Låter som du haft en intensiv helg med trevligt sällskap och då blir man nog trött! Visst skulle det vara kul att träffas, hör av dig ifall ni kommer hitåt!
Ha en fin ny vecka!
Kram Margot

Snäckskalsdalen. sa...

Så mysigt ni har det på Sjöudden, det ser verkligen svenskt och härligt ut. Är det sommar så grillar man ute antingen det kommer regn eller ej, man är ute antingen man fryser eller ej, man sitter ute även om det finns mygg så det är svart i luften....och så njuter vi! Vi måste älska vår natur alldeles väldigt mycket och det kan man förstå när man får se så här härliga bilder!

Du är värd alla tårtor i världen! Så gulligt gjort av dom. Det måste värma ända in i hjärteroten!

Din syster ser jättepigg ut, vilket jag hoppas att hon är också!

Det var ett fint reportage!

Agneta kramar

P.S. vilken fin krans du gjort! D.S.

sjusoverskan sa...

Hej och ett sent grattis!
Härligt med mammor, som är pigga och vill vara med! Så gott med svenska kräftor.
Jag svarade på min blogg om vävnaden, som hängde på väggen. Den har jag vävt i tekniken finnväv. Har Du provat det?
Kram Inger

Christina sa...

Grattis än en gång! Roligt att alla på förskolan gratulerade dig! Du verkar ha haft en underbar helg, men visst tar det på krafterna att vara igång jämt!
Ha det gott!
Kram
Christina

Ingrid sa...

Så trevligt med en överraskningsfest och varmt grattis i efterskott!

Visst har det varit en konstig sommar och väldigt svårt att veta hur man ska klä sig. Paraply eller regnrock har varit ett bra tips i alla fall.

Kram, Ingrid

Ingrid sa...

Så trevligt med en överraskningsfest och varmt grattis i efterskott!

Visst har det varit en konstig sommar och väldigt svårt att veta hur man ska klä sig. Paraply eller regnrock har varit ett bra tips i alla fall.

Kram, Ingrid

Monica sa...

Så rart av barn och personal på förskolan att dom ordnat en liten födelsedagsfest för dig!
Dom teckningarna kommer ju från hjärtat och det är mycket värt!

Vilken mysig kväll ni hade vid sjön! Det låter så trevligt med solcellslampor och värmeljus och sjön låg ju som en spegel!

Hoppas att du får sova ikväll då...
Kram, Monica

Raija sa...

Ett lite sent Grattis till dig. Ser ut som om ni hade riktigt härligt vid sjön. Kul att du blev gratulerad på dagiset också :-) med så fina teckningar.

Hanna sa...

Så mysigt med gratulationer på dagis.
Ser så härligt ut nere vid sjön.
Kram
Hanna

Vårt röda hus sa...

Grattis till nya året! Så trevligt ni hade det tillsammans, både ung och gammal! Vad gör väl vädret även om allt är lättare om det INTE regnar!

Hoppas du får en fin vecka.
Kram Eva-Mari som tycker om din krans!

Jenny sa...

Grattis i efterskott! Vad härligt att barnen firade dig! Och vad mysigt ni haft för övrigt också, hoppas att resten av "året" blir lika bra.

Kram,
Jenny

Gunilla sa...

Riktigt värmande GRATTIS i efterskott.
Att bli uppvaktad när man minst väntar sig det värmer in i själen.

Vad mysigt ni verkar ha det tillsammans. Och ett fint ställe att samlas på också. Stämmningsfullt med solcells lampan.

Ha det gott

Hanna sa...

Tyvärr kan jag inte visa några bilder på de saker vi pysslade med eftersom det var en allmän duk som finns kvar där och att flickorna är med på de bilder som jag tagit när vi grejade.
Kram
Hanna

Evas Pyssel sa...

Grattis kära du i efterskott ! Vad det här året har rusat på. Jag minns som igår din födelsedag som du berättade om ifjol.
Vilken härlig helg ni hade vid sjön. Underbart att göra mysiga saker med familjen. Måste fråga...hur gör du den fina ramen runt dina bilder ??
Kram Eva

Huset på kullen sa...

Massor av Grattis kramar i efterskott. O du fick en härlig teckning av barnen så mysigt. Sen hade du ju en underbar afton vid sjön ser jag. ha det underbart kram Beijan